​Поліція затримала колишнього бойовика «ДНР», який прикидався патріотом України

За один день поліцейські затримали двох учасників НЗФ – безробітного з Дружківки, який в 2014 році допитував полонених у підвалі, та мешканця Бахмуту, який брав участь у блокуванні військових складів та захопленні будівлі Артемівської міжрайонної прокуратури. Бахмутчанин, який, за інформацією, причетний до поставок нелегальної зброї, з метою конспірації став публічно виявляти проукраїнські погляди та використовувати національну символіку, але це не врятувало його від відповідальності, повідомляє прес-служба Нацполіції України.


У результаті слідчо-оперативних заходів правоохоронці Дружківки викрили 26-річного місцевого мешканця. Той 21 червня 2014 року вступив до незаконного збройного формування, що діяло на території міста. Він ніс службу у «штабі ДНР», який розташовувався у захопленій будівлі Державної служби охорони.

Завданням найманця було проводити допити людей, яких незаконно затримували бойовики, в тому числі порушників «комендантської години». Потрапити у підвал було просто – достатньо вийти на вулиці рідного міста пізно ввечері або забути вдома паспорт.

Варто відзначити, що допитувач ще під час служби в армії встиг отримати судимість за ч.2 ст. 406 Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає кримінальну відповідальність за порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності між ними відносин підлеглості, якщо воно вчинене щодо кількох осіб або заподіяло легкі чи середньої тяжкості тілесні ушкодження, а також таке, що має характер знущання або глумлення над військовослужбовцем.

«Робоча зміна» пособника терористів тривала з 21.00 до 8.00. Наразі поліція встановлює людей, які були бранцями бойовиків та зазнавали допитів з боку свого земляка.

Кар’єра тюремника обірвалася 5 липня, коли місто було звільнене від терористів. Його безпосередній «керівник», тікаючи в Донецьк разом зі «стрілковцями», запропонував чоловіку приєднатися до них, однак той залишився у місті, де в нього була квартира.

Співробітники карного розшуку обласного главку поліції Донеччини спільно з місцевими правоохоронцями продовжують також проводити контрдиверсійні заходи в Бахмутському районі, де нещодавно було затримано членів злочинного угрупування, які вчиняли тяжкі злочини та поставляли зброю з рф.

У Бахмуті поліцейські виявили 56-річного екс-бойовика. Чоловік, який є приватним підприємцем, займається ремонтом мототехніки, ховався під маскою патріота. Проте докази, зібрані оперативниками, свідчать про протилежне.

У 2014 році учасник НЗФ активно роздавав проросійським каналам антиукраїнські інтерв’ю. У період з травня по липень брав участь у блокуванні складів з озброєнням ЗСУ, які були розташовані в с. Парасковіївка, та штурмі будівлі прокуратури в Артемівську (нині Бахмуті). Після захоплення установи, яку терористи перетворили на свій штаб, він у камуфляжній формі з автоматом здійснював «бойове чергування» по периметру території.

Наразі чоловік перевіряється на причетність до інших злочинів на території Донеччини в період окупації. Є інформація, що бойовик може бути причетним до перевезень нелегальної зброї для потреб «ДНР».

Обом учасникам НЗФ оголошено про підозру за ч.2 ст.260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Фото прес-служби Нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.