​«Троянські коні» з керівництва МВС обкрадають бійців-добровольців

На своїй сторінці Фейсбук журналіст Артем Фурманюк розповів, як нинішній заступник міністра МВС Вадим Троян зі своїм оточенням обкрадають держбюджет, зокрема, наварюючи бабки на бійцях-добровольцях. Невідомі широкому загалу подробиці.


«Свіже повідомлення. Генеральна прокуратура України звинуватила Управління поліції Київської області в нарахуванні зарплат неіснуючим співробітникам. За даними ГПУ, за такою схемою було розкрадено 6 мільйонів гривень. Схема нарахування зарплат існувала в період часу, коли УМВС Київської області очолював Вадим Троян, який зараз займає пост заступника міністра внутрішніх справ України. Подробиці тут: http://roadcontrol.org.ua/node/3168.

Однак нарахування зарплат неіснуючим співробітникам - це ще квіточки в порівнянні з тим, як «великі патріоти»-«захиснички» Троян і Білецький ставилися до цілком собі існуючих воїнів-добровольців з полку «Азов», й продовжують ставитись. Нагадаю, про що я, зокрема, писав у своїй статті-розслідуванні «ОЗУ за ширмою «Азова»...» для інтернет-видання «Ракурс» три тижні тому:

«Практично, з моменту заснування «Азова» верхівка міліцейського спецбатальйону неофіційно обклала своїх бійців чимось на зразок оброку. Так, із зарплати разом з компенсацією за «бойові» азовці мали віддати на потреби рідного підрозділу половину. Близько 4000 грн щомісяця з тих, які бійцям нараховувалися на картку МВС, в добровільно-примусовому порядку чорною готівкою поверталося в полк. Такий «відкат» переважно виправдовувався тим, що потрібно виплачувати зарплати в тому числі й офіційно не оформленим побратимам. Хоча чисельність зареєстрованих бійців ніколи не дорівнювала зареєстрованим. Коли «Азов» був міліцейським підрозділом, співвідношення між першими й другими становило приблизно 250 до 80–90, а восени 2014-го — 530 проти 150 відповідно. Сьогодні «Азов» входить у структуру Нацгвардії й налічує вже до 1300 штиків. Однак схеми залишилися колишніми. Із зарплати, яка становить в залежності від вислуги від 12 до 14 тис. грн, бійцям залишається приблизно «червонець».

Ця інформація, окрім приватних бесід автора статті з самими азовцями, підтверджується і документально. Мені достеменно відомо про існування щонайменше трьох заяв від ошуканих бійців, які заявили на своє командування в прокуратуру. Все це легко перевіряється, адже заяви були зареєстровані прокуратурою в січні 2015-го, до того, як були перенаправлені для подальших розглядів до ГУ УМВС в Київській області — до одного з безпосередніх кривдників заявників Трояна.

Гадаю, пояснювати, в чиїх кишенях осідають мільйони неврахованих, в буквальному сенсі кровно зароблених гривень, не потрібно. Згадаю лише про те, що у вересні-жовтні 2014-го, коли Білецький, Троян, Коровін та інші азовці-народнофронтівці балотувалися до Верховної Ради, зарплати бійцям взагалі не виплачувалися. Борги погасили лише під кінець року, та й то лише тим, хто погодився продовжити службу вже в Нацгвардії...». http://ua.racurs.ua/1569-ozu-za-shyrmou-azova-abo-hto-vbyv-…

У продовження теми дозволю собі навести конкретні приклади того, як само керівництво «Азов» займалося (і займається) здирництвом по відношенню до власних бійців.

Це фрагменти з тексту заяв в генеральну прокуратуру двох бійців «Азову», прізвища яких я поки що називати не стану. Додам лише, що пізніше Троян «порєшал» з заявниками в приватному порядку, при цьому, наскільки мені відомо, він погасив готівкою лише щось близько половини «заборгованості». Залишок обіцяних їм грошей бійці так і не отримали.

Доводжу це все до відома генерального прокурора. Обидві заяви зареєстровані в очолюваному Вами зараз відомстві, Юрій Луценко. Окрім того, текст з даного повідомлення у «Фейсбуці» незабаром буде поширений мною й на одному з власних блогів.

З першої заяви:

«Я, ..., повідомляю про вчинення щодо мене злочинних дій з боку керівництва ПМПС ОП «Азов» ГУ МВС України в Київській області, передбачених ст. 364, 365, 191 Кримінального кодексу України.

Так, 7 липня 2014 року я вступив до лав ПМПС ОП «Азов» ГУМВС України в Київській області. Я оформив зарплатну картку в Укргазбанку і дав розпорядження УФР ГУМВС України в Київській області перераховувати на мій особливий рахунок заробітну платню. 18 серпня 2014 року я поїхав у зону АТО виконувати свої обов’язки і повернувся з командировки до м. Києва 22 грудня 2014 року. Приїхавши до Києва, я пішов до фінансової частини розбиратись, так я к мені на карточку надійшла зарплатня за серпень 2014 в сумі 8567, 01 гривня і жовтень 2014 в сумі 8567, 01. І більше ніяких коштів я не отримував. В фінансовій частині мені видали довідку про те, що з липня 2014 року мені нараховано 52026, 29 гривень. Я нікому не доручав отримувати мою заробітну платню і мені невідомо, чому припинилось перерахування коштів на мою зарплатну картку. Тобто мені було нараховано заробітну платню за липень, за вересень, за листопад і за грудень, але я цих коштів не отримував. В мене загально було вкрадено 34434,89 гривень...».

З іншої заяви:

«Я, ..., повідомляю про вчинення щодо мене злочинних дій з боку керівництва ПМПС ОП «Азов» ГУ МВС України в Київській області, передбачених ст. 364, 365, 191 Кримінального кодексу України.

Так, 5 вересня 2014 року я вступив до лав ПМПС ОП «Азов» ГУМВС України в Київській області. За весь період служби в лавах ПМПС ОП «Азов» ГУМВС України в Київській області я не отримував заробітної платні. Я нікому не доручав отримувати замість мене заробітну платню. Хто замість мене отримував гроші в фінансовій частині ГУМВС України в Київській області, мені не відомо, але там мене повідомили, що усі питання щодо заробітної платні вирішує керівництво полку. Так, за цей проміжок часу з 5 вересня 2014 року мені було нараховано 36888,88 гривень, які і були в мене вкрадені...».

Мені також достеменно відомо, що подібних заяв було більше двох... Ось такі гібридні патріоти - Троян та його корєшкі!..», - пише Артем Фурманюк.

Фото зі сторінки ФБ Артема Фурманюка



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.