​На Донеччині затримали бойовика, який воював у п'яти бандформуваннях

З 2014 року чоловік перебував у лавах 1-го Слов’янського батальйону, «Востоку», «Оплоту», козачому формуванні, а закінчив службу в «армії ДНР». 33-річний екс-бойовик з позивним «Абрек» був виявлений в результаті посиленого патрулювання міста, що проводиться у вихідні дні, повідомляє прес-служба Нацполіції України.


Щоп’ятниці правоохоронці всієї Донеччини одночасно заступають на охорону громадського порядку у вихідні дні. Вуличне патрулювання в посиленому варіанті допомагає поліцейським зберегти безпеку та порядок та не допустити скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів.

Результатом вечірнього патрулювання Дружківки стало затримання місцевого мешканця 1984 року народження, який брав безпосередню участь у бойових діях на Донеччині.

Свою цікавість до незаконного збройного формування чоловік проявив ще на початку терористичної агресії. Доки бойовики несли службу на блокпостах, він просто навідувався до них в гості та слідкував за тим, як вони «працюють». На початку липня 2014 року, коли незаконні збройні формування захопили Донецьк – вирішив до них приєднатись.

Найманець вступив добровольцем до 1-го Слов’янського батальйону, де разом з усіма виїздив нести службу на околиці Донецька, там же і отримав позивний «Абрек».

Коли батальйон розпався, він перейшов служити до «Востоку», де його відправили воювати до Пісок зі зброєю в руках. Прослуживши там півмісяця, новобранець знов перейшов - цього разу до «Оплоту». Далі - до козачого полку, а коли їх роззброїли, залишився служити в армії «ДНР» під Старомихайлівкою. Саме звідси обстрілювали Мар’їнку та Красногорівку.

Розчарувавшись у «руському світі», дружківчанин звільнився з лав бойовиків та ще деякий час залишився мешкати у Донецьку. Потім подався на заробітки до рф, а у 2017 році ні з чим повернувся додому, де і був затриманий співробітниками поліції.

Наразі відносно затриманого проводяться слідчо-оперативні заходи, після чого його діям буде надано правову оцінку.

Фото прес-служби Нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.