​«Газова справа»: обвинувальний акт стосовно голови ДФС скеровано до суду

10 листопада 2017 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували до суду складений детективами Національного антикорупційного бюро України обвинувальний акт стосовно голови Державної фіскальної служби (за ч.2 ст.364 та ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України) та керівника департаменту погашення боргу ДФС (ч.5 ст.27, ч.2 ст.364 КК України). Досудове розслідування у цьому провадженні завершено 28 липня 2017 року. Підозрювані та їхні захисники ознайомлювалися з матеріалами розслідування понад три місяці, повідомляє прес-служба НАБУ.


За даними слідства, голова ДФС причетний до так званої «газової схеми Онищенка». На думку детективів, впродовж 2015 року обвинувачений ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для задіяних у схемі компаній на загальну суму 2,019 млрд грн.

Зокрема, йдеться про рішення з розстрочення сплати рентних платежів, які ухвалено «заднім» числом, за відсутності обґрунтованих підстав й після настання встановлених дат сплати ренти згаданими компаніями. Розстрочення надавалися без погодження з боку Міністерства фінансів України, хоча їхній термін виходив за межі одного бюджетного року. Крім того, як встановило слідство, голова ДФС повідомив ПАТ «Укргазвидобування» та Державній службі геології та надр України недостовірну інформацію про відсутність у згаданих компаній податкового боргу. Цим він приховав факт невиконання операторами умов договорів про спільну діяльність в частині сплати до бюджету ренти за користування надрами, що могло б стати підставою для розірвання договорів між ПАТ «Укргазвидобування» та компаніями, задіяними у «газовій схемі».

У разі визнання винуватості обвинувачених у суді їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

Досудове розслідування за вказаними фактами детективи НАБУ розпочали у березні 2017 року.

Голова ДФС Роман Насіров. Фото From-ua.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.