​«Республіка Ахметова» - спрут, який своїми щупальцями охопив всю Україну

Казка про маркіза Ахметбаса, або кому належить Держпраця в Донецькій області. Про «маркизів», яким належать поля, моря, замки, заводи та багато іншого, їх вірних прислужників та простих розливальників сталі


Сьогодні ми переконалися в черговий раз, що всі державні структури в Донецькій області працюють на Ахметова. У нас немає в Донецькій області держави України. Існує тільки одна країна - Ахметовщіна. Ви говорите, що в Україні, крім квазіреспублік, немає інших утворень - ось вам наявний факт. Вони існують. «Республіка Ахметова»- спрут, який своїми щупальцями охопив всю Україну.


Закони України для меткомбінатів Ахметова не існують. Класифікатором професій, інакше – державою, передбачено те, що розливати конверторну сталь ковшем понад 300 тонн належить розливальникам сьомого розряду. А ось вести підготовку до розливання - це вже обов'язок розливальників 6-го і 5-го розряду. Але в МК «Азовсталь» конверторну сталь розливають тільки розливальники 6-го і 5-го розрядів ковшем 350 тонн. При цьому різниця в зарплаті між розливальниками п'ятого і сьомого розряду в 7000 гривень. Питання: за рахунок чого або кого пан Ахметов збільшує свої статки? Але питання навіть не в статках Ахметова, які прирівнюються до трирічного бюджету України, а питання - для чого існують такі державні структури, як структура Держпраці?

По суті, ці чиновники захищають інтереси роботодавця і власника Ахметова. Скажіть мені, в якій європейській країні державні чиновники перебувають на утриманні та в підпорядкуванні олігарха? Ось вам і досягнення Майдану, про які багатьма красивими словами висловлювався наш Президент Петро Порошенко. А в житті і за фактом виходить, що це просто змова олігархічних кланів, і нічого більше.

По факту простий металург не може відстояти свої права в структурі, яка призначена державою стежити за виконанням роботодавцем трудового законодавства і законів України про працю та охорону праці.

Тому в Донецькій області панує беззаконня, корупція і свавілля. Порожні кабінети чиновників цьому підтвердження. Адже інспектори Держпраці не можуть проводити перевірки в зоні АТО за своєю ініціативою. Перевірки зараз відбуваються тільки з особистих звернень трудящих. Тому питання - де в робочий час знаходяться начальники?

З 1993 року, з моменту придбання МБЛЗ на МК «Азовсталь» і введення конверторного виробництва, жодного разу інспектори з охорони праці не виявили невідповідність розрядів при розливанні сталі. А це мільйони гривень, які недоотримав кожний розливальник. Але і зараз, коли самі розливальники виявили те, що їх просто нещадно експлуатували впродовж стількох років, - не можуть добитися правди. А причина проста - Ахметову служать держслужбовці. Не Закону. Не Україні. Не громадянам України. Адже власник Ахметов через своїх вірних слуг в особі роботодавців не тільки не доплачував за працю розливальникам сталі, він їх ще нещадно карав за ту роботу, яку вони не повинні були виконувати.

Зараз оскаржується в суді покарання одного з розливальників сталі 6-го розряду про відшкодування 41 тисячі гривень збитків при розливанні сталі Ахметова. Всі документи МК «Азовсталь», які були надані юристами МК «Азовсталь» до суду - для покарання металургів - були надані інспекторами з Держпраці. Вже як доказ обкрадання тих же металургів самим МК «Азовсталь», тим же Ахметовим. Але надані документи не є доказом для чиновників з Держпраці. Порушення вони не знайшли. Ні накази про покарання, ні посадові інструкції, ні класифікатор професій - нічого не було взято до уваги.

До відома: про те, що такий класифікатор існує, інспектори і начальники Донецького управління дізналися саме від нас – від незалежної профспілки. Ось таких держчиновників ми маємо. Ця система розплодила нікому не потрібних присосок, які просто висмоктують бюджетні кошти. Купа паперів і нікому не потрібних рухів тіла - ось за що вони отримають зарплатню від держави. Для чого існує ця Держпраця - отримувати хабарі від нечистоплотних роботодавців, які порушують закон?

І з сьогоднішнього дня я маю право говорити від імені всіх членів нашої профспілки - ми не відступимо, ми не здамося. І ми будемо боротися за права всіх трудящих міста Маріуполя.

А в підтвердженні наших слів надаємо докази, які у нас є.

Накази про покарання розливальників :
Ткачова Олександра.

Вороніна Миколая.

Посадові інструкції:

І нарешті сам класифікатор професій.

Вікторія ПРІДУЩЕНКО, голова незалежної профспілкової організації МППО № 141-2 Всеукраїнської профспілки «Народна солідарність»

Фото solidarnost.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.