​Луценко передумав підозрювати Саакашвілі у державному перевороті

Генеральна прокуратура України не має підозр щодо причетності екс-губернатора Одеської ОДА Міхайла Саакашвілі до спроби державного перевороту. Натомість плани захопити владу, переконані у ГПУ, мав його соратник Северіон Донгадзе. Таку заяву зробив генеральний прокурор України Юрій Луценко в ефірі телеканалу «ZIK», повідомляє ua1.com.ua.


«Ми не підозрюємо Саакашвілі (у спробі державного перевороту – ред.), ми підозрюємо «праву руку» Саакашвілі у спробі перевороту… Северіона Донгадзе. Саакашвілі ми підозрюємо лише у сприянні членам організованого злочинного угрупування Курченко-януковича», – заявив Луценко.

Раніше генпрокурор Луценко заявив, що Саакашвілі за гроші олігарха-утікача Сергія Курченка влаштовував акції протесту заради захоплення влади.

Водночас, експертиза оприлюднених Генпрокуратурою записів нібито розмов лідера «Руху нових сил» Саакашвілі з Курченком показала, що їх змонтовано з різних шматків, і вони не можуть бути доказом у суді.

Як відомо, 11 грудня Печерський районний суд Києва не задовольнив вимогу прокуратури щодо застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту Михайлу Саакашвілі.

Фото ua1.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.