​Саакашвілі заявив, що його можуть видворити з України вже 1 лютого

Розгляд позову Саакашвілі до Порошенка щодо незаконного позбавлення громадянства перенесли на 16 лютого. До цього часу Саакашвілі вже можуть видворити з України, адже 1 лютого відбудеться суд щодо його статусу в Україні, а позбутись Саакашвілі - це основне прагнення влади. Про це заявив Михайло Саакашвілі сьогодні у Касаційному адміністративному суді, повідомляє прес-служба партії «РУХ НОВИХ СИЛ».


Саакашвілі зазначив, що сьогоднішню справу хотіли розглянути за скороченою процедурою, втім зусиллями адвокатів, активістів та присутності ЗМІ їм не вдалось. Суд задовільнив клопотання адвоката Руслана Чорнолуцького оголосити перерву, аби мати час пересвідчитись у законності формування колегії суддів.

«Вони хотіли сьогодні за скороченою процедурою розглянути позов. Вони казали, що справа не дуже важлива, тому її можна закінчити навіть без нашої присутності і дуже швидко. Сьогоднішній склад суду сформували як захотіли. Вони не починали розгляд цієї справи кілька місяців, поки не змінили суд, вони чекали, аби отримати тих суддів, які б прийняли рішення за півгодини. Але сьогодні їм не вдалось», - зазначив Саакашвілі.

Саакашвілі наголосив, що влада намагається прискорити прийняття рішення у справі щодо його статусу і якнайшвидше видворити з України.

«Вони прискорюють справу по моєму статусу, 1 лютого буде суд. Вони хочуть скасувати мій статус в Україні і позбутись мене ще до того, як вирішуватимуть справу щодо громадянства 16 лютого. Вони тиснуть на суд, сподіваються, що ми забудемо про цей суд чи не будемо активні. Важливо, щоб 1 лютого ми дотиснули їх», - відзначив політик.

«Вони ведуть маніпуляції з кримінальною справою проти мене. Це для того, щоб я не їздив по Україні, не спілкувався з людьми. Йде операція путіна і української влади із зачистки України від Саакашвілі. Це починаючи від позбавлення громадянства, до кримінальних справ та інших судів, що зараз тягнуться. Я їм заважаю красти і брехати. Вони бояться тільки одного – людей», - додав Михайло Саакашвілі.

Нагадаємо, 26 липня 2017 року президент Петро Порошенко видав указ №196/2017 яким позбавив українського громадянства Михайла Саакашвілі. 10 вересня Саакашвілі, який на момент позбавлення громадянства перебував за кордоном, перетнув польсько-український кордон та оскаржив цей указ в судовому порядку і сьогодні у Касаційному адміністративному суді відбулось перше засідання.

Фото з відеоролика УНН



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.