​Активістка Руху Нових Сил розповіла про вчорашні обшуки у неї та її родичів

Розповідь активістки опублікував на своїй сторінці Фейсбук лідер партії «Рух Нових Сил» Михайло Саакашвілі: «Я - кандидат політичних наук, у мене 2 червоних дипломи з політології, я написала 3 книги, 10 років займаюся соціальними, благодійними, освітніми програмами для молоді України (зібрала гроші для ВІЛ-інфікованих дітей, організувала щорічну літню програму у Львові - українським студентам читають лекції професори з Америки і Європи, багато раз привозила в Україну молодь з Європи в рамках ліберальних освітніх кемпів), мене багато разів запрошували в країни Європи з доповідями про політичну ситуацію в Україні.


Я майбутнє цієї країни! Замість цього, у мене і моєї сім'ї сьогодні провели обшуки - пригнали 2 повних автобуси міліції - за те, що я працюю в команді Саакашвілі, підтримую його ідеї розвитку країни!

Близько 50-ти наших бравих правоохоронців сьогодні витратили цілий робочий день на те, щоб обшукати мій будинок, будинок моїх батьків і навіть моєї бабусі! Я - головна злочинниця в цій країні??? Інших злочинців не залишилося? І це відбувається в країні, яка веде війну!

О 6 ранку СБУ прийшло з обшуком до моєї бабусі - літньої жінки 79 років, яка живе одна, яка злякалася! Єдине, що знайшли - Біблію і молитовники, бо бабуся набожна людина, «працює» - допомагає священику в українській православній церкві. Живе на пенсію в 1 500 грн. А ще у неї вдома була брошура Михайла Саакашвілі, яку вона прикрила від слідчого, адже в її молодості за політичні переконання ув'язнювали. Ці часи повернулися???

Потім обшук почався вдома у моїх батьків. Моя мама - педагог, пропрацювала в системі освіти 38 років! Мій тато - інженер, головний механік. Усе життя пропрацював на заводах, на виробництві. Типова інтелігентна, законослухняна сім'я. Жили на зарплату, платили податки, працювали для країни. За все життя вони назбирали невелику суму грошей - на чорний день. Але вони забрали ЦІ ГРОШІ ПІД ЧАС ОБШУКУ! Під приводом, що це «незаконні» гроші партії. Яке вони мали право забрати кровно зароблені, дбайливо відкладені гроші?! Батьки залишилися без копійки в будинку, і тепер змушені йти до суду, платити адвокатам, нервувати та доводити, що це їхні гроші! А якщо ці гроші їм не повернуть?! Це повне беззаконня!

Ви всі повинні знати відтепер, що в будинок кожного з нас в будь-який момент можуть увірватися так звані правозахисники в масках і відняти ті нещасні копійки, які ви збирали все життя! Це навіть не часи януковича, друзі! Ми повернулися в часи Сталіна!!!

Я вже не кажу про те, що батькам виламали двері під час обшуку, штовхали мою маму, яка злякалася і намагалася їх не пустити, підняли шум на весь під'їзд (так, що сусіди міліцію викликали 2 рази, у сусідки серце схопило, консьєржка вирішила, що бандити прийшли, вони навіть не представилися їй). А під кінець у мами забрали її робочий комп'ютер - не новий сучасний ноутбук, а звичайний старенький - на якому вона пише лекції та програми для студентів. Тепер вона переживає дуже, як буде працювати. А юристи говорять, що навряд чи його скоро повернуть, процедура повернення дуже складна.

Вони 12 годин тримали мою маму і сестру, нікого до них не пускали, залякували. Мама 4 рази брала серцеві таблетки.

Тепер мене і мою сестру викликають на допит в понеділок. Моя сестра - бухгалтер дуже високого рівня, класний професіонал. Я попросила її допомагати вести бухгалтерію в партії, як волонтер. Вона становила і здавала звітність, стежила за документацією. Тільки тому, що вона підтримує Саакашвілі та погодилася допомагати йому, робила свою роботу, тепер вона в небезпеці. І я дуже боюся за неї, і за себе, і за свою сім'ю, адже нас можуть звинуватити в чому завгодно.

А ще я боюся за мого нареченого. Він теж підтримує Саакашвілі, і він грузин, хоч більшу частину життя прожив в Україні. Ми 1.5 роки разом і збираємося одружитися. Я бачила його прізвище на ухвалі суду, яку мені вручили. У нас тепер переслідують грузинів і висилають з країни з мішками на голові. Я в страшному сні не могла уявити, що в моїй рідній країні в наш час будуть переслідування за національною ознакою. Я дуже боюся, що моєму нареченому почнуть «шити» якісь надумані звинувачення. Я розумію, у всього, що відбувається, одна мета - прибрати Саакашвілі, не дати йому працювати. Але ж в цій боротьбі може постраждати моя сім'я! Може постраждати кожен українець, який хоче кращого майбутнього для себе і своїх дітей!

Я хочу звернутися до влади. Що ви робите?! Кого ви перед собою ставите ?! Розумну активну молодь? Вчителів і інженерів? Пенсіонерів? Підприємців? Ви обіцяли нам реформи, коли ми - прості українці - стояли за вас на Майдані! Замість цього ми отримуємо справжній терор! Будь ласка, зупиніться! Інакше у нас скоро не буде ані демократії, ані розумних людей - всі виїдуть за кордон, ані нашої країни України!»

Фото ТСН



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.