​Відкрите звернення засновника фонду «Повернись Живим» щодо ситуації навколо групи компаній «Нова Пошта»

За час проведення АТО група компаній «Нова Пошта» здійснила перевезення більше 14 000 тон гуманітарних вантажів у вигляді майже 125 000 посилок. Це, здебільшого, були посилки для армії від волонтерів із понад 300 міст.


«Гуманітарна пошта» – це найбільша потужна, комплексна та патріотична програма корпоративної соціальної відповідальності в Україні серед відомих мені. І це лише одна з багатьох подібних програм «Нової Пошти».

Зі співзасновником групи компаній В’ячеславом Клімовим я бачився двічі. І обидва рази він відмовлявся піарити свою компанію на «Гуманітарній Пошті». Що, як на мене, було неправильним. Неправильним не тому, що добра справа має робитися для слави, а тому, що у нас дуже багато бізнесів, яким треба показати приклад. Соціально відповідальний бізнес в Україні – це виключення. Бо витрачати частину прибутків на добрі справи, а не на предмети розкоші, свої політичні сили чи хабарі, у нас не дуже то й прийнято.

Але «Нова пошта» завжди була бізнесом-виключенням. Вона була заснована ще за часів Кучми і пережила президентів Ющенко та януковича, прем’єра Тимошенко і генерального прокурора Пшонку. Тому те, що сталося учора, не є для групи компаній чимось новим. Так само не стала новою і ухвала Печерського суду. Чомусь я впевнений, що подібну ухвалу хочеться отримати кожному генеральному прокурору, незалежно від наявності у нього юридичної освіти.

Таку ухвалу хочеться мати, адже «Нова Пошта» – це бізнес. Причому бізнес динамічний, прибутковий, вітчизняний. Це бізнес, який не належить жодній з фінансово-політичних груп. Мовою чиновника, такий бізнес «жирний» і «беззахисний». Тому бажання його «подоїти» цілком природнє.

І не зрозумійте мене хибно. Цим постом я не стверджую, що платити податки не треба. Треба й усім. Але кожен з нас може легко назвати цілу низку компаній, яким за нинішньої влади це робити не обов’язково. Я спеціально не буду писати свій список, а пропоную вам написати його у коментарях до цього посту. На наше глибоке переконання, закон має бути один. І цим постом ми хочемо засвідчити свою підтримку «Новій Пошті» на випадок, якщо учорашні події були незаконним або вибірковим актом.

Скажу більше: ця група компаній не просила нас писати пост. Вона побачить його уже у засобах масової інформації, одночасно з Генеральною прокуратурою. Усе, що ми хочемо сказати, – це висловити власну готовність надати підтримку групі компаній у разі неправомірних дій ГПУ. Ми готові зробити це на першу вимогу, за умови, що протягом тижня ситуація не розв’яжеться.

За час війни сотні волонтерських організацій користувалися послугами «Нової Пошти» безкоштовно, щоб допомогти нашим солдатам. Я впевнений, що вони готові віддячити. А ми, зі свого боку, готові очолити цей процес.

Сподіваюсь, що до цього не дійде.

Не забудьте зробити репост.

Vitaliy Deynega,
https://www.facebook.com/deynega,
засновник фонду «Повернись Живим»

Фото УНІАН



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.