Саакашвілі: нам пропонують вибирати з різних сортів все того ж лайна

Можна скільки завгодно обговорювати, за кого голосувати на виборах та «хто стане наступним», але потрібно визнати очевидне: і цього разу, як і в усі попередні, нам пропонують вибирати з різних сортів лайна. Одне трохи менше смердить, друге не таке огидне на вигляд, третє виглядає трохи свіжіше - але це просто різні сорти все того ж лайна.


Від заміни одного лайна на інше нічого не зміниться. Як би ви не пересували ліжка, система не зміниться. А система заточена на те, щоб всі рішення приймати шляхом змови та міжсобойчиків при повному ігноруванні інтересів країни й народу.

Чому чиновники та депутати ігнорують думку людей? Та просто тому, що від людей нічого не залежить! Ви можете звільнити президента, який грабує кожного з вас? Ні! То навіщо йому брати до уваги вашу думку і відмовлятися від величезних грошей, які він може отримати шляхом грабунку? Ви можете звільнити депутатів, які прийняли грабіжницький закон, і скасувати їх рішення? То навіщо їм прислухатися до вас і відмовлятися від грошей, запропонованих за прийняття цього закону олігархами?

У цьому і криється головна проблема. Ви не маєте ніяких прав, крім права раз в декілька років міняти одне лайно на інше, тому на вашу думку всім наплювати. Ви не переобере їх на наступний термін? Та за ці кілька років вони забезпечать себе на все життя! А замість них прийдуть інші, такі ж, з якими завжди можна домовитися коштом ваших інтересів. І це не зміниться, поки ми повністю не поміняємо правила гри.

То що ж ми будемо робити?

1. Нам потрібно поставити чиновників і депутатів в залежність від думки народу. Ми повинні дати народу право скасовувати будь-який закон, прийнятий всупереч їхнім інтересам, право звільняти будь-якого чиновника або виборну особу, яка діє всупереч інтересам народу, право розпускати будь-який виборний орган, який діє на шкоду людям, право приймати будь-який закон, який потрібен країні, але який депутати відмовляються приймати.

Цього ми зможемо домогтися за допомогою референдуму. Право на референдум нам гарантовано статтею 72 Конституції України. Для цього нам потрібно зібрати на підтримку проведення референдуму 3 мільйони підписів. Це драконівські вимоги (для порівняння - в путінській росії з населенням в 4 рази більше потрібно зібрати 2 мільйони підписів), але ми зможемо, якщо захочемо і постараємося. Наступного тижня я розповім, як ми, всі разом, зробимо це.

2. Нам потрібно створити новий політичний клас, який буде орієнтуватися на інтереси людей і країни. З них ми будемо обирати депутатів Ради і місцевих рад, президента, прокурорів - а при цьому контролювати їх дії. Нам потрібні лідери, які будуть битися за інтереси людей, а не за доступ до корита.

Лідерів не можна призначити. Лідери народжуються через боротьбу за інтереси людей, а не через розміщення їх осіб на білбордах.

Тому особисто я не бачу сенсу в підтримці окремих кандидатів на майбутніх президентських виборах. Це моя особиста думка, і звичайно, кожен приймає рішення сам за себе. Я пропоную вам всім, включно з дуже досвідченими активістами РНС, разом працювати над об'єднанням за зміну всієї політсистеми.

Я починаю збирати справжніх нових лідерів. Українців, які готові кинути виклик клептократії, об'єднати навколо себе прихильників і вирішити конкретну проблему. У вашому райцентрі проблеми з чистою водою і у вас є план, як змусити владу вирішити цю проблему? У вашому місті руйнують історичний центр? Ви готові заступитися за малий бізнес, який атакують рекетири з прокуратури? Напишіть мені, і ми разом вирішимо, як зробити життя бариг нестерпним - і вирішити проблему, від якої страждають нормальні громадяни.

Нашою активністю і єдністю ми можемо досягти результату. Я можу пообіцяти вам всю підтримку, яку я і мої однодумці готові вам надати. Тільки так ми отримаємо політику нової якості - як сервіс для громадян, а не спосіб швидко стати мільйонером.

Mikheil Saakashvili, facebook.com

Фото з відеоролика на Facebook




Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.