​YouСontrol показав зв’язки депутатів з ФПГ

Сьогодні у систему для перевірки контрагентів YouControl додано інформацію про 157 фінансово-промислових груп, ключовими особами яких є депутати Верховної Ради VI-VIII скликання. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі сервісу YouControl.


Система YouControl дозволяє дізнатися, чи належить підприємство до тієї чи іншої фінансово-промислової групи (ФПГ). Раніше у системі вже були дані про приналежність бізнесу до ФПГ, але зараз аналітики обробили та додали дані про всіх депутатів Верховної Ради VI-VIII скликань і їх комерційної діяльності. Серед нових груп фігурують такі, як Група Юлії Тимошенко, Група Руслана Богдана, Каупервуд, Група Юрія Одарченка, Група Сергія Скуратовського, Група Юрія Чижмаря, Група Семена Семенченка, Група Ірини Сисоєнко, Група родини Балог та багато інших.

Фінансово-промислова група, або ФПГ ‒ це об'єднання декількох підприємств, які взаємодіють між собою економічно і фінансово. Діяльність всіх підприємств в межах однієї ФПГ контролюється підприємцями, що об'єднали свої активи. Відповідно, вся фінансово-промислова група зазнає впливу тих фізичних осіб, які нею керують (контролюють). Звідси випливають особливості співпраці з контрагентами, які є частиною певної ФПГ.

«ФПГ дозволяє комплексно оцінити масштаби бізнесу. При первинній перевірці можна відразу визначити, чи пов'язана ця компанія з політичною особою і наскільки «токсичний» цей зв'язок. Коли до нас звертається одна компанія, ми бачимо тільки вершину айсберга ‒ лише директора та засновників, а за нею може стояти ціла група компаній.

Для чого потрібні такі дані? По-перше, ви можете взаємодіяти відразу з особами, які визначають долю компанії, та домовлятися з ними про більш вигідні угоди. По-друге, якщо у групи почнуться проблеми з фінансами, це обов'язково відобразиться на всіх учасниках - питання часу. По-третє, дозволяє встановити зв'язок між політиком і компанією, щоб перевірити можливу наявність конфлікту інтересів при аналізі публічних закупівель, наприклад. В YouControl тепер цю інформацію можна легко перевірити», ‒ коментує Сергій Мільман, засновник та СЕО YouControl.

У системі ця інформація доступна у платному тарифі (на день або рік), а також у безкоштовному тестовому режимі, котрий діє протягом 24-х годин після реєстрації.

YouControl — аналітична система, що з 50 джерел формує досьє на кожну компанію України на основі відкритих даних, відстежує зміни в держреєстрах та візуалізує зв’язки між афілійованими особами. Унікальна технологія YouControl дозволяє за хвилину отримати актуальну (на час запиту) інформацію про компанію або ФОП. Функція моніторингу щоденно повідомляє про зміни відповідно до даних з офіційних джерел. Система дозволяє бізнесу перевіряти своїх партнерів. А в межах соціальної місії компанія YouControl надає доступ для журналістів та громадських активістів безкоштовно для проведення розслідувань, аналізу держзакупівель, моніторингу декларацій.

Фото rian.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.