​НАБУ оприлюднило звіт: до української корупції причетні компанії із 23 країн світу

Близько 30 осіб, яких детективи Національного бюро вважають причетними до організації корупційних схем, наразі переховуються за кордоном. Кожен другий із них, за даними слідства, — на території російської федерації. Такі дані оприлюднені у Звіті про діяльність НАБУ за І півріччя 2018 року, повідомляє прес-служба НАБУ.


Станом на 30.06.2018 у міжнародний розшук за ініціативи детективів НАБУ оголошено 21 особу. Стосовно 16 із них, з огляду на затримання або з метою визначення місцеперебування, скеровано запити до інших держав. Так, навесні цього року до компетентних органів Німеччини скеровано запит щодо видачі голови правління ПрАТ «ХК «Енергомережа», затриманого в цій країні в квітні 2018 року. За версією слідства, ця особа є організатором корупційної схеми, через яку державі завдано збитків на суму понад 346 млн грн.

Загалом, міжнародний напрямок є одним із ключових в роботі НАБУ, оскільки чимало корупційних схем реалізують за участі компаній, зареєстрованих за кордоном. Географія цих суб’єктів господарювання наразі охоплює щонайменше 23 країни на трьох континентах світу. На переконання детективів, українські корупціонери обирають місця «прописки» незаконно отриманих коштів у державах зі спрощеною системою реєстрації, ускладненим порядком розкриття інформації та високим ступенем конфіденційності. Збитки, завдані державним інтересам за участю іноземних контрагентів, обчислюються в 1,84 млрд грн, 22,07 млн дол. США, 12,03 млн євро.

Для отримання інформації про кінцевих бенефіціарів таких структур та про рух коштів, виведених з України, НАБУ скеровує запити про міжнародну правову допомогу до компетентних органів інших держав. Від початку розслідувань Національне бюро надіслало до органів 61 держави 371 запит про міжнародну правову допомогу. 182 запити вже виконано.

Детальніше про результати розслідувань НАБУ — у Звіті.

Більше статистичних показників — в інфографіці.

Інфографіка у кращій якості — https://bit.ly/2PkFSrn.

Інфографіка прес-служби НАБУ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.