​Морально важкий Ужгород

Вчора в пресі майоріли заголовки з інтерв’ю Клімкіна. Інформаційний привід - відео про видачу угорських паспортів у Закарпатті. Всі заголовки стосувались ситуації в Закарпатті, гібридних загроз з боку рф в Закарпатті та неоднозначної діяльності Угорщини в цьому регіоні України.


Нарешті ці загрози озвучені офіційно посадовою особою на найвищому рівні.

Скажу відверто, мій нещодавній візит в Ужгород був морально важким. Це перша поїздка в Закарпаття, коли в мене було достатньо часу поринути у місцеве життя, походити книжковими крамницями (для мене асортимент книжкових магазинів - це потужний маркер), поспілкуватись з місцевими людьми.

Я мізками себе вмовляла, що я в Україні. Бо інакше це не відчувається.

Я навмисно дивилась кілька днів місцеве телебачення. 112 і Newsone - малі діти на тлі закарпатської критики влади і випячування регіоналізму.

У книжкових магазинах купа «сепарської» літератури, я собі придбала, тепер вивчаю - бо не думала, що все аж так потужно. Ні, там немає закликів до повалення влади, але там і немає ідентифікації з Україною.

Про мову - скажу прямо, в Харкові я зі своєю українською почувалась комфортніше. Я народилась і виросла в Києві (так, не україномовному в тотальному вимірі), але я звикла, що коли ти говориш українською, то співбесідник одразу переходить у відповідь. В Ужгороді жодного разу до мене не переключились на українську мову, окрім рецепції в отелі.

Так от, у мене величезне питання - а спецслужби, уряд, президент знають про це? Звісно, знають. Недооцінюють загрозу? Чи переоцінюють свої сили? Думають, що у разі спалаху миттєво впораються з загостренням?

P.S. Я, звісно, по всіх закутках Ужгорода не була, але, менше з тим, побачила лише ТРИ білборди з обличчями кандидатів у президенти. Два - він, один - вона. Я не підтримую жодну політсилу, але інформаційної боротьби за прихильність місцевих виборців мною не виявлено.

Anna Maliar, Facebook.com

Фото vsapravda.info



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.