​Вселенський патріархат надав церкві України всі права автокефалії

Вселенський патріархат надав Православній церкві України належні автокефальній церковній владі привілеї та суверенні права. Про це йдеться у тексті Томоса про автокефалію об’єднаної Православної церкви України, який опублікував посол України в Туреччині Андрій Сибіга у Twitter, повідомляє Укрінформ.


«І ми надаємо їй привілеї і всі суверенні права, належні автокефальній церковній владі, так що відтепер митрополит Київський і всієї України, здійснюючи богослужіння, поминає «усіх єпископів православних», а сонм найсвятіших архієреїв при ньому поминає його ім’я як першого предстоятеля найсвятішої церкви в Україні», - зазначається у документі.

Зазначається, що митрополит Київській і всієї України та Священний синод будуть розглядати, визначати і судити у внутрішньому церковному управлінні, слідуючи євангельському та іншому вченню, згідно із священним переданням і шанованими канонічними постановами Святої Православної Церкви.

Крім того, наголошується, що митрополит Київській і всієї України та Священний синод керуються настановою шостого канону І Нікейського Вселенського собору, який визначає, що «якщо ж при спільному голосуванні всіх, яке буде справедливим, і згідно церковного канону, двоє чи троє через власну схильність до суперечок заперечують, то нехай має силу рішення більшості».

Також згідно з текстом Томоса зберігається право всіх архієреїв та іншого духовенства на апеляційне звернення до Вселенського патріарха, який має канонічну відповідальність приймати безапеляційні судові рішення для єпископів та іншого духовенства помісних Церков.

Фото Укрінформ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.