​Сім'ї загиблих воїнів польського походження просять Польщу допомогти покарати російських злочинців

«Просимо Польщу про підтримку в порятунку пам’яті про наших синів та покарання російських злочинців, котрі їх вбили», - звернулися сім’ї 20 загиблих на Донбасі українських солдатів польського походження під час зустрічі з послом Республіки Польща у Києві Яном Пєклом, повідомляє Польське радіо.


Гості суботньої зустрічі принесли із собою у посольство світлини загиблих чоловіків та синів, а також польські родинні пам’ятки. Вони показали польським дипломатам свідоцтва про народження своїх дідів, військові квитки, старі паспорти, у яких вказана польська національність, свідчення про перше причастя, а також листи і телеграми початку 20 століття.

Організатори зустрічі наголосили, що ключем під час вибору учасників не були такі критерії, як, наприклад, наявність карти поляка, а скоріше пам’ять про польських предків.

«Треба розуміти, що серед громадян України, які воюють на фронті, є також особи польського походження. Багато з них загинуло. Ніхто не вів жодної статистики, ми не можемо сказати, про скількох осіб ми говоримо», - сказала радниця посольства Йоанна Юревич.

Молитву за полеглими прочитав настоятель парафії св. Миколая у Києві Анджей Рак. «Пожертва свого життя за іншу людину – це прояв найбільшої любові. Такою смертю гинуть солдати, котрі помирають в обороні своєї країни. Марія сама була матір’ю, яка розуміла жертву свого сина, Ісуса Христа. Давайте молитися їй. Вона дуже добре розуміє усіх матерів, котрі втратили своїх дітей», - зазначив отець Рак.

Серед запрошених на зустрічі сімей були, серед інших, Ніна, мати Ігоря Брановицького, розстріляного у неволі захисника донецького летовища, Ядвіґа Лозінська, син якої загинув під час битви під Іловайськом, Ірина Камінська, матір Аміни Окуєвої, військової з польсько-чеченської родини, яка боролася проти росії у складі батальйону «Київ-2», а також Ольга та Василь Ісики.

Члени сімей полеглих на сході українських воїнів висловили, серед іншого, надію, що польські депутати у Європейському парламенті можуть допомогти їм у боротьбі за визнання сепаратистів воєнними злочинцями. Вони також зазначили, що Посольство Польщі в Україні – це перше представництво іншої країни, яке дозволило їм розповісти про свої трагедії.

Фото polradio.pl



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.