​У повітрі знову запахло порохом

Усім патріотам, хто сумлінно і з почуттям гордості начепив собі на мордочку слова про те, що нам потрібен порох. Ні, я не проти, якщо ви так вважаєте. Да і я за! Особливо після того, як на добре облаштованих нашим Головнокомандувачем складах з боеприпасами, і з добре їм організованою охороною, майже всі запаси пороху полетіли у повітря. Але ось вам для інформації:


В українській мові це - вибухова речовина у другу чергу.

А в першу чергу це - пил, порошок, курява, дрібне сміття.

«У (в) порох топтати — зневажати, паплюжити. В порох топчуть те, що мені святе, — А недоля й тьма все росте й росте (Іван Франко, XIII, 1954, 235);

Як порох у оці — про кого-небудь, хто дошкуляє, набридає, завдає прикрощів своєю присутністю. Так любить, як порох у оці (Номис, 1864, № 5076)».

А також - «що-небудь не варте уваги, таке, що не має справжньої цінності й значення. Слова солодкі, — та хотів Я б поцілунків замість слів.. А слово?.. слово — порох, дим! (Леся Українка, IV, 1954, 81); Одно скажу: багатство — тлінь та порох, А торгувати братом — ох, брудота! (Агатангел Кримський, Вибр., 1965, 201);

// рідко. Про людину — вживається перев., щоб підкреслити її тлінність або нікчемність. [Виночерпець:] Хай не гнівиться пан мій вельможний на пса нікчемного, на марний порох!.. Немає кубка з яшми! (Леся Українка, III, 1952, 147)».

А ще це - «останки, рештки померлої людини; прах. На марний порох мій не проливайте рік. Тут не потрібний плач, даремний крик, Тут не до речі шана вся остання»

Отже всі, кому той порох на аватарці так потрібен, замислитесь. Як каже Яніна Соколова - воно вам треба?

Сергій Гайдай, facebook.com

Фотоколаж «Конфлікти і закони»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.