​Про 23 лютого, «настаящіх мущін» та стрілянину у Стоянці

Днями українське суспільство в черговий раз продемонструвало повну відсутність єдності у поглядах щодо принципових питань національного самоусвідомлення. Формальний привід - суперечки навколо пам'ятної дати 23 лютого, що дісталася нам у спадок від «совка», який давно канув у Лету, але, на жаль, ніяк не залишить голови великої частини громадян Незалежної.


Формально, українці розділилися на три табори: тих, хто за День Радянської армії та «руський мир» взагалі; тих, хто проти спільного святкування незрозуміло чого, та ще й в унісон з країною-окупантом і фейковими «республіками» на сході країни; і тих неодмінних «миротворців», які не бачать нічого поганого в повазі до «нашої спільної історії».

Баталії здебільшого були словесними й точилися з приводу гучних заяв боксера Усика, коміка-кандидата Зеленського та окремих політиканів сепаратистської орієнтації на славу радянського свята. Але, як з'ясувалося пізніше, словами на цей раз все не обійшлося.

Користуючись нагодою, хотілося б на прикладі конкретного нещодавнього випадку пояснити умовно третій (з вищезгаданих) категорії громадян всю хибність та злочинність їхньої впевненості в тому, що можна всидіти однією дупою на двох стільцях одразу. Позаяк першій, «ватній» категорії, доводити щось просто марно. Там, здається, зовсім інші методи переконання необхідні...

Вчора ввечері новинні стрічки українських мас-медіа побіжно розповіли про інцидент, який нещодавно трапився на одній з автозаправок в Київська Області, а саме про стрілянину у селі Стоянка. ЗМІ поширили інформацію від прес-служби Нацполіції про тамтешній конфлікт між двома чоловіками, який незабаром переріс в постріли з боку одного з його учасників. Начебто 59-річний водій Audi Q7 здійснив декілька пострілів у 34-річного візаві. У результаті стрілявший поспішно зник з місця події, а жертву госпіталізували. Як передають таблоїди, сьогодні вранці стало відомо, що обох учасників інциденту затримали і вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Причому і нападнику і потерпілому вручили підозри у злочинах за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України.

Що ж насправді стоїть за цією вельми скупою інформацією і про що так скромно промовчала поліцейська прес-служба?

А події відбувалися наступним чином. 24 лютого близько восьмої ранку випити кави на АЗС приїхав 44-річний місцевий житель Стоянки Руслан Лук'яненко. Приблизно в той самий час з іншої машини вийшла жінка, яка бадьоро привітала працівника заправки з 23-м лютого. Руслан лише встиг зауважити їй, що справжній День захисника Вітчизни в Україні вже давно святкується 14 жовтня, як у відповідь йому одразу ж пролунало зухвале «Толька п#дараси нє атмєчают дєнь настаящіх мущін». Ці слова адресувалися йому з боку ще одного відвідувача АЗС, невідомого жителя Стоянки, володаря навороченої тачки, припаркованої поруч. Кривдник явно був на підпитку в наслідок невгамовних святкувань напередодні. Закономірно, що між двома чоловіками зав'язалася словесна перепалка.

Згодом Лук'яненко повернувся до власної автівки. Попрямував до своєї і справжній «мущіна», але швидко повернувся до Руслана й завдав йому потужного удара рукою в голову, на що тут же отримав у відповідь. Після цього нападник дістав травматичного пістолета й почав палити у суперника. Пролунало чотири постріли, які, до того ж, були спрямовані у голову. Руслан лише зробив спробу захистити себе, відмахуючись сміттєвою урною, яку підхопив неподалік. Заправники викликали поліцію й стрілок незабаром зник.

Все це мені стало відомо з розповідей наших спільних з потерпілим друзів, моїх побратимів, також вихідців з тих країв, яким я цілковито довіряю. Більше того, те ж саме кажуть й працівники АЗС, які бачили все на власні очі. На підтвердження їхніх слів, я щойно залив в Ютуб і ФБ (Див. нижче) відповідний відеозапис з камери спостереження автозаправки, на якому все дуже чудово видно. Тим більше, що існують певні обгрунтовані підстави вважати, що Руслана намагаються... зробити винним в даній ситуації! Додатково скидаю сюди фото, які засвідчують його наявні тілесні ушкодження.

Потерпілий Руслан Лук'яненко. Після видалення з нирки гумової кулі

Як таке може бути, що із злочинця роблять жертву та навпаки? Відповідь криється в особистостях обох учасників інциденту та деталях їхніх біографій. Руслан Лук'яненко - простий хлоп'яга, за спиною якого ніхто не стоїть. Більше того, він активний учасник буремних подій зими 2013-2014 рр., який від і до пройшов весь Майдан, такий ненависний для можновладців та їхніх церберів-поліціантів, затятих борців с «бендерами».

Щодо нападника, то ім'я його вже також добре відомо. Це такий собі Михайло Заславський - виходець з харківських кримінальних кіл https://ord-ua.com/…/05/22/harkovskij-gopnik-misha-zaslavs…/, прихильник партії регіонів, кар'єра якого стрімко пішла вгору після обрання Президентом віктора януковича. У 2010 році Заславський навіть примудрився обратися до Житомирської міськради, де свого часу побив усі рекорди, з'явившись у тамтешній мерії два рази протягом усієї своєї каденції. Після свого гастарбайтества у Житомирі Заславський ще встиг поматросити й бросити Києво-Святошинську РДА, куди був призначений януковичем.

Хоча все це зовсім не завадило йому примазатись й до нової «революційної» влади. Що не дивно, бо, наприклад, той самий нардеп від Народного фронту Олександр Присяжнюк, чиїм помічником-консультантом у 2014-го був Заславський, є сином видатного «регіонала» та екс-голови Київської ОДА - Анатолія Присяжнюка.

З лютого 2016 року Заславський стає радником тодішнього губернатора Київської області Максима Мельничука, а з 16 червня по 5 липня 2016 року працює заступником начальника управління інфраструктури Київської обласної державної адміністрація України. У грудні минулого року Заславського звільнили вже з посади директора комунального підприємства «Київська міська лікарня ветеринарної медицини».

Вельми показово, що біографія справжнього «мущіни» Заславського рясніє також побиттям та завданням тілесних ушкоджень трьом жінкам, співробітницям Благодійного фонду «Сиріус», з приводу чого були зареєстровані кримінальні провадження. Принаймні, про це йдеться в офіційному зверненні кількох народних депутатів до Віталія Кличка в серпні 2018 року.

До речі, наразі Заславський, так само як і Лук'яненко, знаходиться не в ІТТ, як писали мої колеги, а у лікарні в Боярці. Щоправда, під наглядом правоохоронців і в якості затриманих. Цікаво, що там лікує Заславський? Жахливі травми від грізної зброї у вигляді урни? Ні, готується до визнання винним простого хлопця й українського патріота, який на кшталт багатьох з нас не визнає радянських та російських свят у потерпаючій вже п'ятий рік від «братнього народу» Україні!



Артем Фурманюк, facebook.com

Михайло Заславський. Фото зі сторінки ФБ Артема Фурманюка



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.