Україна та Естонія поглиблять співпрацю для реалізації концепції Президента Володимира Зеленського «Держава у смартфоні»

10-11 червня українська делегація на чолі з радником Президента України Михайлом Федоровим перебувала в Естонії. Головною метою робочого візиту було отримання професійної оцінки концепції «Держава у смартфоні» та залучення якісної експертизи у майбутньому, повідомляє прес-служба Президента.


«Саме Естонія першою у світі запровадила електронну взаємодію реєстрів та ID-картки, провела електронні вибори та досягла показника онлайн-послуг у 99%, надала можливість «електронного громадянства» – досвід цієї країни справді вражає. Наша мета – застосувати найбільш сучасні та інноваційні технології й підходи для впровадження концепції «Держава у смартфоні», щоб зробити стрімкий стрибок, пропустивши кілька еволюційних етапів, де це можливо», – зазначив Михайло Федоров.

У рамках дводенного візиту українська делегація провела понад 10 зустрічей, зокрема з СІО (головним менеджером з інформатизації) Естонії, державним секретарем Кабінету Міністрів, представниками Єврокомісії, Міністерства закордонних справ, Агентства інформаційних систем, Центру реєстрів, Академії е-урядування Естонії тощо.

«Головне, що ми отримали дуже позитивний зворотний зв’язок щодо наших планів від естонських експертів, а також домовилися про конкретну підтримку щодо проведення аудиту реєстрів, розвитку системи «Трембіта», сучасної електронної ідентифікації SmartID та запровадження e-Residency. На кожній зустрічі ми відчували абсолютну відкритість та бажання допомогти Україні. Це дуже надихає», – додав радник Глави держави.

Зі свого боку, перший заступник голови Державного агентства з питань електронного урядування Олексій Вискуб зазначив, що активний розвиток системи електронної взаємодії «Трембіта», яка запрацювала в Україні наприкінці травня, має призвести до повного реінжинірингу всіх неефективних, забюрократизованих та корупційних процесів у державі. В Естонії на базі аналога «Трембіти» – X-Road побудовано 2 тис. 691 е-взаємодію. Коли в Україні буде принаймні 100 таких взаємодій – кожен громадянин уже відчує, що послуги стали більш простими та зручними, а держава – прозорою та ефективною.

Нагадаємо, що вже цього тижня розпочнуться експертні обговорення концепції «Держава у смартфоні». Після чого документ буде оприлюднено – з детальним планом дій на 2019 рік та стратегічними цілями до 2024 року.

Фото president.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.