Влада України відмовила віце-президенту ПА ОБСЄ у зустрічі з Юлією Тимошенко

douglas vidmova

 
Віце-президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Вальбурга Хабсбург Дуглас заявляє, що влада України відмовила у проведенні зустрічі з політичними ув’язненими – екс-прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко та екс-міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком.


"Я розчарована, що поки що я не отримала можливості особисто зустрітись з Тимошенко або Луценком, які все ще залишаються у в’язниці із наближенням дня виборів. Я вважаю, що зустріч з цими двома діячами є важливою для нашої оцінки виборчого середовища. Я продовжуватиму підтримувати комунікацію з їхніми прихильниками та іншими учасниками, адже ОБСЄ повинна оцінити повну політичну ситуацію в Україні", - сказала Вальбурга Хабсбург Дуглас.

У офіційному прес-релізі Парламентської асамблеї ОБСЄ також нагадується, що влада України вже у березні цього року відмовляла віце-президентові у задоволенні аналогічного прохання.

Як відомо, екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко на початку жовтня надала свою письмову згоду на зустріч з віце-президентом Парламентської Асамблеї ОБСЄ, головою місії спостереження ОБСЄ на парламентських виборах в Україні Вальбургою Хабсбург Дуглас. У свою чергу Вальбурга Хабсбург Дуглас, яка перебуває зараз з візитом в Україні, також надіслала офіційний запит щодо зустрічі з Юлією Тимошенко до Міністерства закордонних справ, Генеральної прокуратури та Державної пенітенціарної служби України.

Нагадаємо, що у липні 2012 року Парламентська асамблея ОБСЄ у своїй декларації закликала владу України виконати взяті зобов’язання в рамках ОБСЄ щодо проведення демократичних виборів шляхом створення для всіх політичних сил і політичних лідерів, включаючи тих, хто перебуває за ґратами, рівних можливостей для участі у наступних парламентських виборах, повідомляє tymoshenko.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.