​24 жовтня світ відзначає 71-у річницю Організації Об’єднаних Націй

Цими днями Україна приєднується до світової спільноти у відзначенні 71-ї річниці заснування Організації Об’єднаних Націй. Як одна з держав-засновниць ООН, що у 1945 році на конференції в Сан-Франциско очолювала процес розробки Цілей і Принципів Статуту ООН, Україна користується цією нагодою, щоб підтвердити відданість принципам сучасного світоустрою, закладеним в положення Статуту ООН, зокрема розвитку дружніх і добросусідських відносин між націями на основі верховенства міжнародного права, суверенної рівності держав, утримання в міжнародних відносинах від загрози силою або її застосування проти територіальної цілісності чи політичної незалежності будь-якої держави, мирного врегулювання міжнародних спорів.


Протистоячи агресії з боку одного з постійних членів Ради Безпеки ООН – російської федерації, яка здобувши сумнівним способом місце в керівному органі Організації, впродовж більш ніж двох останніх десятиліть підживлює дестабілізацію у світі, наша держава заявляє про незмінність свого бачення Організації Об’єднаних Націй, як ключового елементу сучасної світової архітектури безпеки.

Виходячи з переконання, що роль багатосторонньої дипломатії є одним з найбільш дієвих інструментів реалізації національних інтересів нашої держави, значні свої зусилля українська дипломатія зосереджує на подальшому зміцненні ООН як механізму мобілізації, гармонізації і координації зусиль світового співтовариства, спрямованих на вирішення широкого кола глобальних проблем.

Саме такий підхід покладено в основу діяльності нашої делегації у складі Ради Безпеки на період непостійного членства України в 2016-2017 роках. Ми будемо і далі цілеспрямовано протидіяти зухвалим спробам окремих країн підірвати закріплений Статутом ООН світовий порядок та нав’язати міжнародному співтовариству логіку агресії, реваншизму і повернення до часів біполярного протистояння.

Україна усвідомлює необхідність спільної протидії новітнім викликам. Наша позиція чітка і зрозуміла – ми завжди виступали і виступаємо за неухильне додержання Статуту ООН і фундаментальних засад міжнародного права, зміцнення ролі Організації Об'єднаних Націй у вирішенні питань глобальної і регіональної безпеки, у створенні економічних і соціальних передумов для запобігання небезпечним деструктивним тенденціям сучасного світового розвитку.

Попри певний період міжнародної зневіри у спроможності ООН ефективно виконувати покладені на неї завдання згідно з Статутом, сподіваємося на більш активний та конструктивний підхід з боку керівництва Організації у протидії військовій агресії рф проти України.

У світлі реалій сучасного світу важливим наразі є довести до практичної реалізації зусилля з реформування та удосконалення ООН, її зміцнення та адаптації до вимог сьогодення. Україна як одна з фундаторів ООН, зі свого боку, готова і надалі всіляко сприяти успішності цієї важливої місії.

Зі свого боку організації системи ООН, зокрема Програма розвитку ООН (ПРООН) продовжують відігравати важливу роль в підтримці курсу соціально-економічних реформ в Україні, зокрема у таких галузях, як забезпечення сталого розвитку, боротьба з ВІЛ/СНІД, зміцнення ролі місцевих громад, забезпечення енергоефективності, боротьба зі зміною клімату.

Важливим напрямком діяльності ПРООН в Україні є підтримка процесів відновлення та миробудівництва на сході нашої держави. У 2015 р. на цілі проектної діяльності в Україні ПРООН витратило 32 млн. дол. США. Загальна сума допомоги з боку організацій системи ООН в Україні у минулому році, включаючи гуманітарну допомогу, оцінюється в понад 154 млн. дол. США. У 2016 р. організації системи ООН запланували мобілізувати майже 238 млн. дол. США на цілі проектної діяльності в Україні, підтримки відновлення на сході держави, повідомляє прес-служба МЗС України.

Фото прес-служби МЗС України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.