​«Гуманітарна та технічна допомога Швейцарії спрямована на зміцнення Української держави, збереження сталого прогресу у процесі демократизації та реформування країни»

Про це заявив керівник федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтер під час переговорів 7 червня з Міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, повідомляє прес-служба МЗС України.


Міністр Павло Клімкін подякував Дідьє Буркхальтеру за його особисті зусилля щодо реалізації гуманітарних проектів Швейцарії для громадян України, які опинилися у скрутному становищі внаслідок російської агресії на Донбасі. «Гуманітарна допомога Швейцарії - це чудовий приклад людяності та щирих співпереживань. Я особисто вдячний моєму колезі Дідьє Буркхальтеру за його особисті зусилля щодо надання допомоги дітям на Донбасі», - заявив Міністр закордонних справ України.

Павло Клімкін також наголосив на важливій ролі швейцарського колеги, як головуючого в ОБСЄ у 2014 році, у заснуванні СММ ОБСЄ на Донбасі.

Обговорюючи стан двостороннього співробітництва, обидва Міністри відзначили позитивну динаміку торговельно-економічних зв’язків та зростання обсягів швейцарських інвестицій (у 2016 р. збільшилися на 8%) в економіку України: наразі Швейцарія входить до 10-ки найбільших інвесторів.

Українська сторона з вдячністю сприйняла інформацію про наміри Берна продовжити надання технічної допомоги для забезпечення ефективності реформ.

Сторони також домовилися активізувати співпрацю у питанні повернення заморожених у Швейцарії активів колишніх українських посадовців.

Під час переговорів були також підписані українсько-швейцарські двосторонні угоди: про спрощення візового режиму та про реадмісію, метою яких є синхронізація двосторонньої правової бази у міграційній сфері зі Швейцарією з відповідними стандартами, що існують між Україною та державами ЄС. Водночас Міністри наголосили, що на Швейцарію автоматично поширюватимуться рішення ЄС стосовно умов безвізових поїздок громадян України, які користуються біометричними паспортами для виїзду за кордон.

Фото прес-служби МЗС України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.