​Озброєний бойовик погрожував розстріляти місію ОБСЄ біля Станиці Луганської

Озброєний чоловік погрожував розстрілом членам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ біля мосту на південь від Станиці Луганської - пjр це йдеться у заяві СММ ОБСЄ, передає «Голос Америки».


«13 серпня о 9:45 патруль спеціальної моніторингової місії ОБСЄ знаходився з південної сторони від зламаної частини пішохідного моста на південь від контрольованої урядом Станиці Луганської (16 км на північний схід від Луганська), поруч з передовою позицією «ЛНР» всередині зони розведення», - йдеться у заяві.

«У той час, як патруль СММ моніторив перетин цивільним населенням дерев'яних пандусів, до них підійшов неозброєний чоловік у військовому одязі та заговорив з СММ, але учасники патруля не могли його повністю зрозуміти, оскільки він говорив ламаною російською мовою з сильним акцентом, схожим на північнокавказький.

Він відійшов від патруля, але через дві хвилини повернувся зі штурмовою гвинтівкою (вид АК) і, з надмірними рухами, встановив магазин гвинтівки, відключив запобіжник і направив на патруль приблизно з відстані трьох метрів. Також були присутні двоє неозброєних чоловіків у військовому одязі.

Озброєний чоловік жестом наказав своєю гвинтівкою патрулю рухатися, голосно говорячи (російською): «Ви всі шпигуни. Нічого вам ходити біля наших позицій. Вам взагалі нічого тут робити. Забирайтеся звідси. Рахую до трьох і, якщо ви не підете, то буду стріляти».

Потім він почав рахувати, стверджують у СММ ОБСЄ.

«Глава патруля місії перервав рахунок, заявивши, що патруль поїде. Спостерігачі СММ негайно повернулися до двох бронемашин, які були припарковані на південь від моста і залишили цей район. Місія поінформувала про інцидент Спільний центр з контролю та координації», - йдеться у заяві ОБСЄ.

Фото VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.