​Міжнародні експерти про стан відносин Україна-ЄС: правляча еліта лише імітує європейську інтеграцію, як і їх попередники

«Британські газети 20 років роздумують, чи є Україна невдалою державою, тоді як торговельні переговорники та дипломати України здатні проводити переговори зі складних угод з торгівлі та інтеграції з ЄС, там де британські політики та посадовці паралізовані боротьбою між собою». Про це у Twitter написав британський аналітик Александер Кларксон.


Зближення ЄС та України відзначили у своїй публікації експерти Carnegie Institute, наголосивши, однак, на великих викликах, що постали перед цією співпрацею, повідомляє «Голос Америки».

«Україна та ЄС є ближчими ніж будь-коли. Однак, події останніх чотирьох років також показали, наскільки вони ще розділені в економіці, управлінні та поглядах на майбутнє», - зазначає експерт Carnegie Europe Томас де Вааль.

Дослідник вказує, що для України найскладніша робота з євроінтеграції ще попереду, адже країна відстає у виконанні угоди про асоціацію. Лише 10 з 89 правових положень, або лише 11 відсотків було виконано в 2017 році, за оцінками незалежних спеціалістів, зазначає експерт. «Розрив між амбіціями та реальністю посилює підозри, що правляча еліта лише імітує європейську інтеграцію. Як і їх попередники до 2014 року», - наголошує Томас де Вааль.

Інший експерт Carnegie Europe Балаш Ярабік, у свою чергу, відзначає, що «зусилля з реструктуризації економіки в Україні не супроводжувались допомогою місцевій промисловості, що є стандартною практикою для країн-кандидатів до ЄС». В ЄС не готові надавати такий рівень допомоги України, зауважив Ярабік.

Однак, в Carnegie Europe зазначають, що ЄС надала достатній рівень підтримки Україні після 2014 року в рамках програми з макроекономічної стабілізації.

З того часу ЄС передбачив для України більше 3,4 мільярда євро в рамках трьох пакетів макрофінансової допомоги для України. З них близько 600 мільйонів євро ще не виділено. Це найбільший обсяг макрофінансової допомоги ЄС для країни, що не є членом ЄС.

В ЄС зазначають, що Україна не може освоїти ці кошти. Пітер Ваґнер, з Групи підтримки України (SGUA), наголосив, що в ЄС готові «надати мільярди коштів, які не отримуються через численні, інколи бюрократичні, перепони». Він також наголосив, що для того, щоб змінити ситуацію в Україні, потрібні «величезні приватні інвестиції».

Фото rferl.orrg



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.