​Прем’єр Польщі Матеуш Моравєцький підтвердив підтримку євроатлантичних зусиль України

«Я сподіваюся, що Україна скасує мораторій на пошуки та ексгумацію останків польських жертв воєн та політичних репресій в Україні», - сказав прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький під час проведеної у середу, 28 березня, телефонної розмови з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, повідомляє Польське радіо.


Як повідомили у Канцелярії прем’єра Польщі, «у відповідь Володимир Гройсман наголосив, що ми повинні спільно протистояти провокаціям проти наших взаємовідносин».

Зазначається, що під час телефонної розмови прем’єр-міністр України запросив представника польського уряду взяти участь у Київському безпековому форумі (Kyiv Security Forum), що відбудеться 12-14 квітня.

У Канцелярії польського прем’єра зазначили, що очільники урядів підтвердили стратегічне значення партнерства, що об’єднує наші країни, а Матеуш Моравєцький підкреслив, що Польща підтримує і буде підтримувати євроатлантичні зусилля України.

Про розмову на своїй сторінці у Facebook поінформував також Володимир Гройсман. «Ми обговорили найважливіші питання двостороннього співробітництва, і особливо питання активізації економічних відносин та пошуку взаємовигідних рішень для врегулювання проблемних питань», - написав український прем’єр.

Гройсман повідомив, що він подякував польському уряду за підтримку України під час протидії реалізації російського проекту Nord Stream 2 і запросив Матеуша Моравєцького здійснити візит до Києва.

«Користуючись нагодою, я побажав Матеушу Моравєцькому веселих Великодніх свят, які Польща та поляки будуть святкувати у найближчу неділю», - поінформував очільник українського уряду.

Нагадаємо, між Варшавою та Києвом від весни 2017 року посилювалася суперечка довкола заборони пошуків та ексгумації останків польських жертв воєн та конфліктів на території України, введеної Українським інститутом національної пам’яті. Заборона була пов’язана з усуненням пам’ятника УПА у Грушовичах на Підкарпатті та попередніми випадками руйнування і осквернення українських місць пам’яті у Польщі.

Фото twitter.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.