​У польському виданні wPolityce.pl прокоментували скандал з вугіллям Донбасу - це операція Ріната Ахметова

Про антрацит з Донбасу на порталі wPolityce.pl пише Едита Голдинська: «Хоча в Польщі він складає лише 0,04 % від усього вугілля, що тут використовують, у ЗМІ, зокрема цього літа, з’являлися повідомлення про потенційну загрозу для енергетичної безпеки країни». За словами журналістки, публікації про нечисті оборудки з сепаратистами з окупованих росією теренів з’являються всюди, куди надходить антрацит, повідомляє Польське радіо.


Справу прокоментував міністр енергетики Польщі, заспокоюючи, що спецслужби виконують свою роботу, санкції, накладені на російські вугільні компанії, діють, а Польщі нічого не загрожує. Натомість Міністерство закордонних справ, у відповідь на запитання журналістів, заявило, що самі їхні сумніви можуть викликати підозру як частина ширшої інформаційної кампанії в ряді країн.

Протягом року, з березня 2017 до березня 2018 року, до Польщі імпортували приблизно 300 тис. тонн цієї сировини. Вугілля з Донбасу ввозять до Польщі з 2014 року, і після анексії росією Криму ситуація не змінилася. З Донбасу воно потрапляє до росії, де проходить збагачення і відправляється до інших країн, також західних. Ціна такого антрациту вдвічі менша за ринкову.

На думку авторки, публікації в ЗМІ, також польських, можуть бути частиною операції найбагатшого українського олігарха Ріната Ахметова. Його фірма ДТЕК може диктувати Україні ціну на вугілля, начебто все воно походить з імпорту, та зацікавлена у боротьбі зі зменшенням ціни на зовнішньому ринку. Таким чином, - пише Голдинська, - елімінація конкурента, що пропонує дешевше вугілля, була б для олігарха вигідною.

Фото pxhere.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.