​Голова УКРАВТОДОРУ Новак опиниться під наглядом прокуратури Польщі

Голова слідчої комісії польського парламенту з питань податку ПДВ депутат Марцін Горала повідомив, що до прокуратури буде подано повідомлення про можливість вчинення злочину в сфері службової діяльності колишнім шефом адміністрації прем’єра, а нині шефом УКРАВТОДОРУ – Славоміром Новаком, повідомляє Польське радіо.


Скандал зловживання поверненням ПДВ з державного бюджету спричинив найбільші збитки польським платникам податків після політичного зламу 1989 року. Економісти підрахували, що протягом років правління кабміну Дональда Туска внаслідок податкових махінацій Польща зазнала від 250 до навіть 280 мільярдів злотих збитків. Саме тому польський парламент прийняв рішення створити слідчу комісію, яка займатиметься правопорушеннями навколо ПДВ.

Рішення повідомити прокуратуру про можливі злочини держслужбовця – Новака комісія прийняла після слухань колишнього міністра фінансів у кабміні прем’єра Дональда Туска, професора Ельжбєти Хойни-Дух. Професор Хойна-Дух повідомила, що після її інтерв’ю для телебачення, де вона сказала про небезпеку витікання грошей із держбюджету внаслідок небезпечних записів у проектах закону про ПДВ, тодішній прем’єр Дональд Туск наказав відсторонити її від цієї роботи. Професор Хойна-Дух повідомила комісію, що рішення стосовно записів у проектах закону нав’язував відомству фінансів та Сеймові Славомір Новак – директор політичного кабінету тодішнього прем’єра Дональда Туска.

Депутат Марцін Горала так обґрунтував причину подання до прокуратури на теперішнього шефа УКРАВТОДОРУ – Славоміра Новака:

«Славомір Новак як шеф політичного кабінету, як людина без повноважень, організував зустрічі у Канцелярії Прем’єра Ради Міністрів з депутатом Янушем Палікотом та якимось таємним радником Януша Палікота, який був зв’язковим кабміну та лобістів. Славомір Новак міг вчинити порушення своїх повноважень і міг не дотриматися службового обов’язку».

Славомір Новак. Фото Wikimedia Commons



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.