​МЗС Польщі фінансує проект підтримки чотирьох центрів допомоги переміщеним особам з Криму і Донбасу

У межах проекту «Ми не байдужі», що фінансується з бюджету Міністерства закордонних справ Польщі, підтримку отримують чотири центри соціально-психологічної допомоги для тимчасово переміщених осіб в Київській та Житомирській областях, повідомляє Польське радіо.


У Бородянці, Іванкові та Боярці неподалік Києва, а також в Коростені в Житомирській області перебуває загалом понад 4000 людей, котрі виїхали з Криму і Донбасу.

У місцевих центрах соціально-психологічної реабілітації проводять постійні психологічні, юридичні та соціальні консультації, а також фізичну реабілітацію, навчальні гуртки, майстер-класи та інтерактивні ігри. У межах проекту відремонтовано приміщення для роботи з дітьми та літніми людьми, а також проведено вишколи їхніх працівників спеціалістами з Польщі.

Ці центри раніше були установами для осіб, котрі постраждали під час катастрофи на атомній електростанції в Чорнобилі. У 2014 році їх передали Державній службі України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

«Ми вдячні за підтримку з Польщі, яка допомогла нам провести більше занять та порівняти наші знання із досвідом іноземних спеціалістів», - сказала директор одного з центрів Ангеліна Лахтадир. «Коли приїхали переміщені особи, головне було знайти для них одяг та місця для ночівлі. Увесь місцевий громадянський рух об’єднався у цій справі. Тепер ми допомагаємо їм адаптуватися у новому середовищі, знайти роботу, взяти участь у житті своїх нових громад, відновити тут своє життя, яке у них було до війни», - додала вона.

Радниця Посольства Республіки Польща у Києві Йоаннна Юревич наголосила, що майже кожний куточок України приймав або приймає переміщених осіб з Криму та Донбасу. «Завдяки роботі на місці певною мірою вдалося подолати ворожість та недовіру громадськості та пасивно-агресивне ставлення тимчасово переміщених осіб. Однак досі ще багато стереотипів подолати не вдалося», - сказала Юревич. «Крім того, поки невідомо, як далі розвиватиметься конфлікт на Донбасі. Кожне загострення боїв - це нові утікачі. А тому цю ініціативу потрібно продовжувати та розвивати», - додала вона.

Проект реалізують вже другий рік. На нього виділили вже загалом 60 тис. євро. У 2017 році Польща призначила на допомогу у цілому 2,55 млрд злотих (600 млн євро), зокрема в Україну було передано 228,6 млн злотих (понад 53 млн євро).

Фото polradio.pl



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.