​У Перемишлі за напад і перешкоджання українській релігійній процесії 19 чоловіків засуджено до обмеження волі

До обмеження волі строком від 6 до 14 місяців засудив у середу, 17 квітня, Районний суд у Перемишлі 19 обвинувачених за перешкоджання процесії греко-католиків і православних, що у червні 2016 року, після заупокійного богослужіння за українських військових героїв, пройшла вулицями Перемишля, повідомляє Польське радіо.


За словами Окружної прокуратури в Перемишлі, щодо однієї з обвинувачених осіб, яка визнала свою вину, встановлено покарання у вигляді чотирьох місяців обмеження волі.

Засуджених залучать до безоплатної, суспільно корисної праці по 30-40 годин на місяць.

Крім того, п’ятеро чоловіків, котрі відповідали у суді також за нанесення ударів та штовхання одного з учасників процесії, мають сплатити потерпілому штрафні збитки по 500 злотих кожен.

Це дещо м’якше покарання, ніж просив прокурор. Він вимагав для підсудних від 6 місяців до 2 років обмеження волі.

Суддя, відповідаючи на лінію захисту обвинувачених, котрі говорили, зокрема, про події у польсько-українській історії, заявила, що суд не займається оцінкою історії, а релігійна подія, особливо жалобна, не є ані відповідним місцем, ані відповідним часом для проявляння своїх поглядів.

Згідно з обвинувальним актом Окружної прокуратури у Перемишлі, засуджені вульгарними словами ображали учасників урочистої ходи з приводу їхньої національності та силою зупиняли тих, хто йшов попереду процесії, перешкоджаючи ході.

Крім того, п’ятьох чоловіків обвинуватили у нанесенні ударів та штовханні одного з учасників роковин, перешкоджаючи чоловіку в участі у процесії. Троє підсудних також відповідало за нанесення ударів та шарпання іншого чоловіка з приводу його української національності.

Потерпілі мають намір подати апеляцію на вирок. Можливо, це рішення також оскаржить прокуратура.

Події, довкола яких тривав судовий процес, сталися 26 червня 2016 року, коли група з кількадесяти осіб намагалася перешкодити і затримати релігійну процесію греко-католиків і православних, котрі після панахиди за воїнів українських визвольних змагань йшли із собору у Перемишлі на місцевий військовий цвинтар, де спочивають солдати Української Народної Республіки.

Там молилися за січових стрільців Української Галицької Армії, котрі у 1918-1920 роках під проводом Симона Петлюри та Юзефа Пілсудського боролися з більшовицькою росією. Багато з них померло у таборі для інтернованих.

Перемишль, 26 червня 2016 року. Фото РАР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.