​У 2018 році 70 відсотків дозволів на роботу у Польщі отримали громадяни України

Упродовж попередніх років у Польщі постійно збільшується число виданих дозволів на роботу іноземцям. У 2018 році їх було видано майже 329 тисяч, що на 40 відсотків більше, ніж в 2017 році, та майже уп’ятеро більше, ніж у 2015 році. Про це у понеділок повідомило Головне статистичне управління. Дозволи найчастіше видають громадянам України, повідомляє Польське радіо.


Порівняно із 2017 роком, збільшення числа виданих дозволів на роботу іноземцям відбулося майже у всіх воєводствах Польщі. Тільки у Сілезькому воєводстві число виданих дозволів зменшилося на 5,3%.

У 2018 році найбільше дозволів видали у Мазовєцькому воєводстві. Однак кількість дозволів, виданих у цьому воєводстві щодо загального числа виданих дозволів по країні, зменшується. Наприклад, у 2015 році цей показник складав 49,4%, а в 2018 році – 24,2%.

У 2018 році найбільше після Мазовєцького воєводства дозволів видали у Великопольському воєводстві – 11,1% від загальної кількості позитивних рішень. У цьому воєводстві у 2015-2018 роках число дозволів на роботу для іноземців збільшилося у понад 10 разів.

Протягом аналогічного періоду найбільша динаміка збільшення числа дозволів була у Лодзькому воєводстві – у 25 разів.

Найменшу частка від загальної кількості дозволів на роботу для іноземців видали у: Свєнтокшиському, Підляському та Підкарпатському воєводствах (у кожному з них – менше 2%).

У 2018 році дозволи на роботу видали громадянам 125 країн та двом особам без громадянства. Найчастіше ці документи отримували громадяни України – 70%. Найбільше – 85% дозволів для українців - видали у Любуському воєводстві на заході Польщі.

Другою після громадян України групою, яка отримала найбільше дозволів на роботу для іноземців, були громадяни Непалу – 6,1% від загальної кількості. Найбільше їх видали в Опольському воєводстві – 12,8%.

Крім громадян України і Непалу, у 2018 році великий відсоток дозволів отримали також громадяни Індії та Бангладеш – по 2,5%.

За статистикою, у 2018 році серед виданих дозволів на роботу абсолютна більшість – 77,2% - стосувалася чоловіків.

Фото pixabay.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.