​Президент Естонії поділилася порадами для новообраного президента України Володимира Зеленського

Президент Естонії Керсті Кальюлайд поділилася рекомендаціями для новообраного президента України Володимира Зеленського в ексклюзивному інтерв’ю «Голосу Америки». «Те, що я могла б порадити, я відзначила президенту Зеленському в особистій бесіді, – зауважила Кальюлайд. – Перш за все, вільне суспільство, вільні ЗМІ та свобода слова – це кращі наявні інструменти для виявлення корупції.


По-друге, необхідно верховенство закону. Потрібна незалежна система правосуддя, тому що у вас повинна бути можливість виграти справу в суді, незалежно від того, буде воно представлено державними чи приватними особами. Це дуже важливо, щоб судова система була справедливою і незалежною, незалежною від усіх видів впливу. Без цього перемогти корупцію неможливо.

Тому, перш за все, треба створити умови, за яких всі знають, що корупційні справи можуть бути розкриті і ви не можете зупинити їх обговорення в суспільстві і в засобах масової інформації.

По-друге, гарантуйте наявність правової системи і верховенства закону.

По-третє, не бійтеся визнати, що ризик корупції ніколи повністю не зникне, і час від часу корупційні справи будуть виникати. Ставтеся до них відкрито і прозоро, пояснюючи людям, що з одного боку, це, звичайно, погано, але з іншого боку, важливо, щоб політики також знали, що сама система працює, і ваші прокурори і поліція відчували, що можуть вільно проводити розслідування.

Ця свобода може бути гарантована наявністю правового простору, а також моральним керівництвом політичних лідерів країни. Ви повинні говорити так часто, як необхідно, про те, що так – ви можете проводити розслідування, що так – судова система справедлива і працює. Іноді частини суспільства схильні забувати про це, тому це те, що потрібно повторювати».

Керсті Кальюлайд. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.