​Пункт пропуску «Медика-Шегині» відновив пропуск автомобілів. Досі рух у цьому пункті пропуску був дозволений лише пішоходам

На польсько-українському кордоні в пункті пропуску «Медика-Шегині» відновлено рух легкових автомобілів і вантажівок. Досі рух у цьому пункті пропуску був дозволений лише пішоходам. Рух автобусів і потягів через польсько-український кордон поки надалі заборонений, повідомляє Польське радіо.


Українці не очікують, що відкриття прикордонного переходу для легкових та вантажних автомобілів зменшить черги на пішохідному переході «Медика-Щегині». Щоби перетнути кордон із Польщею, громадяни України, які прямують над Віслу на заробітки, стоять у черзі по 10-12 годин.

Перший заступник начальника Західного регіонального управління ДПСУ Олексій Гавел учора на прес-конференції пояснив, що черги на кордоні створюються, позаяк польська сторона вимірює температуру та перевіряє законність перебування українців у Польщі. Додав, що перевірка також може стосуватися роботодавців українців.

Українська прикордонна служба та Міністерство інфраструктури ведуть переговори з Польщею про відновлення залізничного сполучення зі Львова. Це відвантажило б прикордонний перехід «Шегині-Медика».

Пішохідний перехід «Медика-Шегині» відновив роботу 16 травня. За даними українських прикордонників, з того часу українсько-польський кордон вже перетнули понад 75 тис. осіб.

Перетин польсько-українського кордону можливий також у пунктах пропуску «Краківець-Корчова», «Рава Руська-Гребенне» та «Ягодин-Дорогуськ».

Фото РАР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Днями неподалік тимчасово окупованого Маріуполя дрони уразили великий російський склад боєприпасів. Детонація БК тривала 5 годин

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.