Пленарне засідання Верховної Ради України 9 вересня 2016

vr09092016

 
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання. Головуючий повідомив, що у пленарному засіданні беруть участь члени Уряду на чолі з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.


Розпочалася «година запитань до Уряду».

Міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий доповідав про результати роботи агропромислового комплексу у першому півріччі поточного року.

Т.Кутовий поінформував про реальні досягнення. Він назвав сезон досить успішним - результати свідчать про приріст до попереднього року. Вже отримано 38 млн. тон ранніх зернових і зернобобових. Найбільший вал зерна зібрано в Одеській області - 3,8 млн. тон. В середньому по Україні урожай складає майже 40 центнерів з гектара, 39,8.

Урядовець розповів про ціни на аграрну продукцію на світових ринках, які є не зовсім сприятливими для українських товаровиробників. За його словами, цінова позиція, на жаль, не втішна.

Т.Кутовий також поінформував про урожай гречки, що є актуальним питанням. Пропозиція по зерну гречки очікується на рівні 180 тис. тон при потребі у використанні 166 тис. тон. Очікувані залишки на кінець маркетингового року складу 22 тис. тон.

Урядовець запевнив, що ніяких підстав для зростання ціни на гречку не існує. За його словами, в Україні гречки більше ніж достатньо для того, щоб забезпечити внутрішні потреби.

Міністр також поінформував про заходи щодо забезпечення комплексу осінніх польових робіт.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич доповіла про початок нового навчального року у навчальних закладах країни, про проблеми з друкуванням шкільних підручників за забезпечення шкільними автобусами.

Міністр також поінформувала про оновлення навчальних програм у початковій школі, розповіла про суть освітньої реформи, про проблеми у професійно-технічній освіті, зокрема, про відпрацьовані нові стандарти у професійно-технічній освіті та Концепцію «нової української школи», закладену у законопроекті «Про освіту».

Члени Кабінету Міністрів відповіли на інші запитання народних депутатів.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман відповів на запитання стосовно підготовки проекту Державного бюджету на 2017 рік, підтримки державних програм і визначення інших пріоритетів, заходів Уряду для радикального підвищення доходів громадян.

В.Гройсман повідомив, що Уряд готує і внесе у вересні проект Закону про Державний бюджет на 2017 рік. У законопроекті визначено сім пріоритетів. «Ми маємо ухвалити реальний чесний бюджет, який буде відповідати реальному стану економіки, матиме інвестиційну складову для зростання, зокрема, для масштабного будівництва доріг», - зазначив В.Гройсман.

Прем’єр-міністр назвав першим пріоритетом безпеку і оборону країни. У наступному році буде продовжено децентралізацію фінансів. Уряд також планує підтримати енергоефективність і енергонезалежність держави, плануються залучити серйозні ресурси, у тому числі міжнародні, до Фонду, який буде створений з прийняттям Закону «Про Фонд енергоефективності». Уряд також розглядає питання підтримки сільського господарства, у першу чергу невеликих фермерських господарств. На це планується виділити 5,5 млрд грн. або один відсоток від виробленої валової продукції.

Прем’єр-міністр також розповів про заходи щодо підтримки вітчизняного машинобудування, зокрема, виробництва українського трактора, причіпного обладнання.

В.Гройсман звернувся за підтримкою до народних депутатів у здійсненні цих масштабних планів.

Окремо В.Гройсман поінформував про реформу системи оплати праці. Він підтвердив свої слова, сказані на засіданні Уряду щодо того, що оплата праці українців недооцінена. За його словами, у цій сфері є над чим попрацювати для того, щоб запропонувати ефективну модель.

В.Гройсман запевнив, як тільки ця робота буде завершена, всі підходи відповідатимуть реальному стану, Уряд презентує цю роботу в Парламенті, проситиме підтримки у парламентаріїв, бо без цього зробити цю роботу буде неможливо.

«Я відповідально ставлюся до того, що стосується гідної оплати праці і такі кроки будуть зроблені», - наголосив він.

Прем’єр-міністр назвав ще один важливий пріоритет – це підтримка української освіти. «Ми маємо якісно навчати дітей в садочках, школах, професійно-технічних закладах і вищих закладах освіти. Ми маємо створити якісне державне замовлення, яке буде повністю відповідати підготовці кадрів і потребам ринку праці», - зазначив він.

В.Гройсман також повідомив про підвищення з першого грудня на десять відсотків усіх соціальних стандартів: мінімальна пенсія і мінімальна заробітна плата. Він зазначив, що цього недостатньо і Уряд працює над кардинальним збільшенням доходів українців.

Прем’єр-міністр окремо сказав про те, що Уряд у наступному році буде приділяти увагу інфраструктурним проектам, буде наповнювати Фонд регіонального розвитку для виконання програм регіонального розвитку.

«Ми вважаємо, що 2017 рік буде роком зростання. Але конче важливо спільно напрацювати план дій для розвитку України», - наголосив В.Гройсман.

Члени Кабінету Міністрів також відповіли на інші запитання народних депутатів.

На цьому «година запитань до Уряду» завершилася.

Заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд оголосила депутатські запити.

Народні депутати виступили із заявами, повідомленнями, пропозиціями.

12-16 вересня народні депутати працюватимуть у комітетах, комісіях і фракціях.

Наступне пленарне засідання п’ятої сесії відбудеться у вівторок, 20 вересня, повідомляє Інформаційне управління ВР України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.