​Пленарні засідання Верховної Ради України 23 квітня 2019 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання. А.Парубій привітав із завершенням президентських виборів, які пройшли «на найвищому європейському рівні» вільно і демократично, а також закликав Парламент до плідної роботи.


Голова Верховної Ради також поінформував, що Парламенту залишилось розглянути 251 правку до проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної (№ 5670-д). Він висловив сподівання, що протягом двох днів Верховна Рада завершить їх розгляд. Далі, за словами головуючого, збереться Комітет з питань культури і духовності для напрацювання остаточної версії законопроекту. А.Парубій запросив до участі в засіданні Комітету представників усіх фракцій та груп, щоб у Чистий четвер Верховна Рада змогла проголосувати за узгоджений законопроект.

«У четвер, об 11 годині всі народні депутати мають бути в залі. Я переконаний, що все українське суспільство буде дивитись, як депутати працюють у цей день. Це - один з найбільш фундаментальних законів до якого ми довго йшли і якого довго чекали. Тому, колеги, повна мобілізація на Чистий четвер. І я переконаний, що у Чистий четвер ми і Україна, і українське суспільство будемо мати Закон про мову», - наголосив А. Парубій.

Головуючий також висловив сподівання, що у четвер, 25 квітня, після голосування по Закону про державну мову, Парламент розгляне ряд безпекових питань, а також законопроекти щодо реформування Верховної Ради.

А.Парубій нагадав, що сьогодні виповнюється 75 років від часу початку найбільшого бою Української повстанської армії з більшовицькими карателями з НКВД у лісі на околицях сіл Гурби і Антонівці на Рівненщині. Він зазначив, що воїни УПА дали гідний бій, змогли вийти з оточення та знищити велику кількість ворогів.

Народні депутати виступили із оголошеннями, заявами, повідомленнями і пропозиціями від депутатських фракцій і груп.

Парламент перейшов до розгляду проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної (№ 5670-д), розгляд якого у другому читанні було розпочато 28 лютого.

Голова Верховної Ради запросив на трибуну голову Комітету з питань культури і духовності Миколу Княжицького.

М.Княжицький у короткому виступі нагадав порядок розгляду законопроекту: «Після того, як ми пройдемо всі правки, наш Комітет з питань культури і духовності збереться для того, щоб врахувати побажання народних депутатів». Він також запросив на засідання Комітету представників фракцій і груп для узгодження остаточного варіанту законопроекту для винесення для голосування в зал.

«Вірю в те, що Закон ми приймемо! Особливо приємно те, що Президент України Петро Порошенко сказав, що його фракція підтримає даний законопроект і він його підпише», - сказав голова Комітету, зауваживши, що лідер президентських перегонів Володимир Зеленський сказав, що він підтримує статус і розвиток української мови.

Верховна Рада розглядає останній, дев’ятий, розділ проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної, назву якого пропонується викласти у наступній редакції: ПРИКІНЦЕВІ ТА ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ (правки 1542-2082). Сьогодні розгляд законопроекту розпочався із правки №1833.

Головуюча на засіданні Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко перед оголошенням перерви у засіданні Парламенту запросила народних депутатів відвідати презентовану у кулуарах виставку фотографій особливих дітей «Особливі. Ми різні, але ми рівні».

Після перерви Верховна Рада продовжила роботу над законопроектом про забезпечення функціонування української мови як державної з розгляду 1874 правки.

Закриваючи ранкове пленарне засідання, А.Парубій повідомив, що вечірнє засідання розпочнеться із розгляду правки №1920.

Після відкриття вечірнього сесійного засідання Верховної Ради головуючий надав слово для виступу від фракцій партії «Блок Петра Порошенка» та політичної партії «Народний Фронт» народному депутату Максиму Бурбаку.

Парламент продовжив розгляд правок до останнього, дев’ятого, розділу проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної, назву якого пропонується викласти у наступній редакції: ПРИКІНЦЕВІ ТА ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ (правки 1542-2082).

Голова Верховної Ради наголосив на необхідності мобілізації у четвер, 25 квітня, усіх народних депутатів з метою прийняття такого важливого законопроекту як Закон про функціонування української мови і закрив вечірнє пленарне засідання.

Завтра, 24 квітня, Парламент продовжить свою роботу з розгляду правки №1975 до проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.