​Пленарне засідання Верховної Ради України квітня 2019 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання. А.Парубій надав слово для виступу від фракцій партії «Блок Петра Порошенка» та політичної партії «Народний Фронт» народному депутату Максиму Бурбаку.


Головуючий повідомив, що вчора до Апарату Верховної Ради надійшов запит від народного депутата України Валерія Писаренка (депутатська група «Партія «Відродження») з вимогою видати підписні листи для збору підписів народних депутатів щодо відкликання Андрія Парубія з посади Голови Верховної Ради України.

А.Парубій зазначив: «Я невідкладно дав доручення, як і всі попередні рази, коли подібну заявку подавав Рабінович, щоб негайно видали підписні листи». Він також наголосив, що «ні на йоту цей процес не буде затримуватись».

А.Парубій пообіцяв, що, у разі збору необхідної кількості підписів, невідкладно поставить питання про свою відставку на голосування Верховної Ради з одним нюансом: «Після того, коли я як Голова Верховної Ради поставлю підпис під законом про українську мову».

Голова Верховної Ради також наголосив на важливості прийняття у четвер Закону про забезпечення функціонування української мови як державної (№ 5670-д).

Народні депутати виступили із оголошеннями, заявами, повідомленнями і пропозиціями.

Парламент перейшов до розгляду проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної (№ 5670-д), розгляд якого у другому читанні було розпочато 28 лютого.

Голова Верховної Ради запросив на трибуну голову Комітету з питань культури і духовності Миколу Княжицького.

М.Княжицький висловив підтримку Голові Верховної Ради А.Парубію, а також сказав: «Нам вкрай важливо прийняти цей закон для того, щоб мова перестала бути предметом спекуляцій. Прийняти закон демократичний, який заспокоїть українське суспільство, який знайде підтримку, як на заході, так і на сході. Прийняти закон, який нарешті припинить спекуляції і дозволить Україні вільно і демократично розвиватися».

Голова Комітету підкреслив: «Спекулювати мовою далі і ділити Україну вигідно багатьом силам, особливо тим силам, які знаходяться поза Україною, хочуть щоб наша держава була розділеною». «Закон врахує всі інтереси і буде комфортним для всіх, і раз і назавжди поставить крапку на цих мовних спекуляціях», - наголосив М.Княжицький

Верховна Рада розглядає останній, дев’ятий, розділ проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної, назву якого пропонується викласти у наступній редакції: ПРИКІНЦЕВІ ТА ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ (правки 1542-2082).

Парламент продовжив свою роботу з розгляду правки №1975.

А.Парубій на вимогу фракції політичної партії «Опозиційний блок» і групи «Партія «Відродження» оголосив перерву в засіданні на п’ять хвилин. Після перерви із заявою виступив народний депутат Вадим Новинський.

Парламент продовжив розгляд правок до законопроекту про забезпечення функціонування української мови як державної.

Головуюча на засіданні Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко оголосила перерву у ранковому засіданні Верховної Ради на 30 хвилин.

Після перерви А.Парубій оголосив про створення у Верховній Раді міжфракційного депутатського об’єднання «Незалежність та розвиток», керівником якого обрано народного депутата Сергія Рибалку.

Головуючий також нагадав, що сьогодні о 14.30 відбудеться засідання Комітету з питань культури і духовності на якому буде розглядатися закон про мову і запросив усіх депутатів взяти у ньому участь.

Парламент продовжив розгляд законопроекту про забезпечення функціонування української мови як державної із правки №2011.

Закриваючи ранкове засідання Верховної Ради, Ірина Геращенко зазначила, що залишилось розглянути 20 правок до проекту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної (№ 5670-д).

Завтра, 25 квітня, Верховна Рада розпочне свою роботу із розгляду правки №2065.

Перший заступник Голови Верховної Ради закликала народних депутатів сьогодні у другій половині дня взяти активну участь у роботі Комітетів Парламенту.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.