​Контррозвідка СБУ: фсб цілеспрямовано переслідує мешканців окупованого Криму за проукраїнську позицію

Контррозвідники Служби безпеки України встановили, що співробітники фсб рф примушують громадян, які проживають на тимчасово окупованій території АР Крим, давати згоду на конфіденційне співробітництво. Основне завдання – це збір інформації про проукраїнські налаштованих мешканців півострова, повідомляє прес-центр Служби безпеки України.


Пропозиції насамперед надходять працівникам сфери надання інтернет-послуг. Від них вимагають на конфіденційній основі незаконно збирати персональні дані, повідомляти про зміст контенту у соціальних мережах та іншу приватну інформацію користувачів. Дані потім використовуються російськими спецслужбами для переслідування нелояльних до окупаційної влади та політики рф місцевих жителів.

При цьому форми і методи діяльності фсб рф стосовно мешканців півострова ідентичні тим, які застосовуються до наших співвітчизників при відвідуванні ними тимчасово окупованих територій України та рф. Це - шантаж, погрози, залякування, фізичний і психологічний тиск, штучне створення компрометуючих ситуацій.

Контррозвідка також встановила, що у цій протиправній діяльності активно задіяний представник фсб рф - колишній офіцер Головного Управління Служби безпеки України в АР Крим Карелін Дмитро Володимирович, який у 2014 році зрадив присязі та перейшов на бік ворога.

Екс-офіцер СБУ Дмитро Карелін. Фото прес-центру СБ України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.