​За минулу добу противник 42 рази відкривав вогонь по наших позиціях

Упродовж минулої доби ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил загострилась в районі населених пунктів Кримське та Новотошківське на Луганському напрямку



Брифінг представника прес-центру ООС 24.08.2018 року:

Упродовж минулої доби ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил загострилась в районі населених пунктів Кримське та Новотошківське на Луганському напрямку, де ворог за підтримки важкого озброєння вдавався до активних дій. На Донецькому та Маріупольському напрямку обстановка залишається стабільно напруженою. Противник збільшив кількість та інтенсивність застосування важкого озброєння, особливо артилерійських систем. Загалом ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил повністю контрольована.

Слід зазначити, що спроби загострити окупантами ситуацію напередодні державних свят є традиційною тактикою, тож Об'єднані сили були повністю готові до будь-яких провокацій ворога.

Всього за минулу добу, 23 серпня, противник 42 рази відкривав вогонь по наших позиціях. Відмічено зростання кількості застосування противником артилерії калібру 122 міліметри, мінометів та озброєння бойових машин піхоти.

На Луганському напрямку в районі Бахмутської траси, населених пунктів Кримське та Новотошківське, ворог збільшив кількість обстрілів з артилерійських систем, мінометів, озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Поблизу Кримського вчора зранку відбулось бойове зіткнення з окупантами. Ворог під прикриттям артилерії підібрався до наших позицій та спробував захопити одну з них. Військовослужбовці Об'єднаних сил відбили спробу нападу, відкинувши окупантів за Бахмутську трасу. На жаль, окрім знищених в бойовому зіткненні бойовиків, зазнали втрат і наші підрозділи. Загинуло четверо військовослужбовців, ще семеро отримали поранення. Обстріли на цій ділянці тривали упродовж доби.

На Попаснянському напрямку російські окупаційні війська вогнем з гранатометів та стрілецької зброї здійснили обстріл наших позицій біля населеного пункту Троїцьке. Отримавши відповідь черговими вогневими засобами, противник припинив провокації. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил на цьому напрямку не було.

На Світлодарському напрямку окупанти застосували надвечір проти оборонців населеного пункту Луганське міномети 82-го калібру та стрілецьку зброю. Військовослужбовці Об'єднаних сил вжили активних заходів, змусивши ворога припинити вогонь. На Горлівському напрямку противник спробував спровокувати захисників Північного, Залізного та Новгородського на вогонь у відповідь, застосувавши стрілецьку зброю. Втрат серед наших військовослужбовців на цих напрямках не допущено. Протягом минулої доби вогневої активності ворога не спостерігалося.

На Донецькому напрямку активність ворога відмічена поблизу населених пунктів Авдіївка, Піски, Красногорівка, Старогнантівка та Гранітне.

Біля населеного пункту Авдіївка противник здійснив нетривалий обстріл наших позицій із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Тричі протягом доби російсько-окупаційні війська з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілювали позиції Об'єднаних сил поблизу селища Піски. Чотири рази упродовж дня вогневому впливу піддавалися опорні пункти українських військ у районі міста Красногорівка. З автоматичного станкового гранатомету, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї тричі протягом доби ворог обстрілював наші позиції біля Старогнатівки. На жаль, у ході нічного обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув від кульового поранення.

Напруженою залишається ситуація на Маріупольському напрямку.

Зокрема, у районі населених пунктів Чермалик та Лебединське противник обстрілював українські опорні пункти з мінометів 82-го калібру. Також ворог застосовував озброєння бойових машин піхоти, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Вогневого впливу зазнали позиції Об'єднаних сил біля Чермалика, Лебединського, Гнутового, Водяного, Павлополя та Широкиного. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил на цьому напрямку не допущено. У всіх випадках підрозділи, що обороняються, вживали активних заходів щодо припинення вогню противником.

Протягом поточної доби зафіксовано 8 обстрілів позицій Об'єднаних сил. До 4 години ранку неспокійно було в районі населеного пункту Кримське, що на Луганському напрямку, де противник застосував артилерію, міномети та автоматичні гранатомети. Обстріли з застосуванням 82-міліметрових мінометів також відбувалися поблизу населених пунктів Павлопіль, Водяне, Гнутове та Широкине, що на Маріупольському напрямку. У всіх випадках Об'єднані сили застосовували адекватні заходи. Втрат протягом поточної доби не обліковано.

Черговим актом вандалізму російсько-окупаційних військ став обстріл населеного пункту Врубівка, що на Луганщині, який знаходиться на відстані 17 кілометрів від лінії зіткнення. О шостій годині ранку 24 серпня 6 снарядів калібру 152 мм влучили в приватні подвір'я в самісінькому центрі села. Місцевий мешканець Олійник Андрій 1983 р.н. внаслідок обстрілу отримав поранення, несумісні з життям. Об'єднані сили вживають заходів щодо встановлення осіб, причетних до здійснення теракту. Невдовзі винні будуть покарані.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається повністю контрольованою. Відмічається збільшення вогневої активності противника та намагання його здійснювати активні дії на окремих напрямках. Імовірно, такі заходи пов'язані з намаганням окупантів здійснювати збройні провокації у дні святкування державних свят.

Загалом упродовж доби п'ятеро захисників України загинуло, семеро зазнали поранень.

Зберігається напруження на Маріупольському та Донецькому напрямках, відмічається загострення на Луганському напрямку в районі населеного пункту Кримське.

Об'єднані сили продовжують виконання бойових завдань в посиленому режимі. Підрозділи, які обороняються, вживають активних заходів, в тому числі й вогневого впливу на окупантів з метою недопущення прориву противника, утримання займаних рубежів та позицій та збереження життя та здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України.

За уточненими даними розвідки, протягом доби знищено 12 та поранено 20 окупантів.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об'єднаних сил проводить заходи щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин та осіб, причетних до незаконних збройних формувань, на території Донецької та Луганської областей.

Протягом доби правоохоронцями зі складу Об'єднаних сил перевірено 11261 транспортний засіб, 12300 осіб, з яких 4 особи затримані для перевірки на причетність до НЗФ. Виявлено 1 факт незаконного поводження зі зброєю, 18 фактів незаконного обігу наркотичних речовин.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі за винятком КПВВ «Майорське», яке внаслідок систематичних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ рішенням командувача Об'єднаних сил було тимчасово закрите. Це відбулося після снайперського обстрілу та введення режиму функціонування «ЧЕРВОНИЙ» заради збереження життя та здоров'я особового складу ОС та мирного населення.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало близько 20 тисяч осіб та майже 3 тисячі транспортних засобів. 34 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Працівниками ДФС сумісно з прикордонниками зі складу Об'єднаних сил виявлено товарів, що перевозилися з ознаками контрабанди, на суму 53329 грн. Серед вилучених матеріальних засобів – комплектуючі до комп'ютерної техніки, сантехніка та одяг.

Протягом минулої доби українською стороною Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін спільно з СММ ОБСЕ здійснювалася координація та супроводження виконання ремонтно-відновлювальних робіт у Луганській та Донецькій областях.

Підрозділами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил минулої доби доставлялася волонтерська допомога військовослужбовцям та місцевому населенню до населених пунктів Піски, Новолуганське, Луганське та Травневе.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.