​За минулу добу зафіксовано 23 обстріли позицій Об'єднаних сил

Минулої доби залишалася напруженою ситуація на Маріупольському напрямку. Тут унаслідок обстрілів російських окупаційних військ отримали поранення двоє наших військовослужбовців



Брифінг представника прес-центру ООС 15.10.2018 року:

Минулої доби ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Кількість обстрілів у порівнянні з минулою добою дещо знизилась. Проте, у порушення досягнутих домовленостей, противник продовжив застосування важкого озброєння.

Всього зафіксовано 23 випадки ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил. Відмічено 4 застосування мінометів із загальною витратою 40 мін. Найбільш напруженою була ситуація на Маріупольському напрямку.

На Луганському напрямку в районі населеного пункту Кримське противник вів прицільний вогонь по наших позиціях із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Внаслідок обстрілу поранено одного військовослужбовця Об’єднаних сил. Ситуація на напрямку утримується під контролем наших підрозділів.

На Попаснянському напрямку в районі населених пунктів Золоте та Катеринівка окупанти обстріляли наші позиції з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Втрат серед наших військовослужбовців немає, Об’єднані сили вживали необхідних заходів із припинення обстрілів з боку окупантів.

На Світлодарському напрямку в районі населених пунктів Луганське та Новолуганське російські окупаційні війська протягом минулої доби вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил з мінометів 82-го калібру та гранатометів. Застосовуючи чергові вогневі засоби, підрозділи, що обороняються, припинили ворожі вогневі провокації на цьому напрямку. Втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України не допущено.

На Горлівському напрямку порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

На Донецькому напрямку поблизу населених пунктів Авдіївка, Піски та Богданівка окупанти обстріляли наші позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. В районі Мар’їнки для провокаційних обстрілів ворог застосував гранатомети, поблизу Новотроїцького – великокаліберні кулемети. Втрат на цьому напрямку немає. Підрозділи Об’єднаних сил за допомогою чергових вогневих засобів продовжують утримувати контроль над ситуацією.

Залишається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку. Російські окупаційні війська з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли позиції Об’єднаних сил в районі населених пунктів Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине. Поблизу Гнутового та Водяного ворог застосував міномети 82-го калібру. Внаслідок обстрілів отримали поранення двоє наших військовослужбовців. Ситуація на Приазов’ї залишається під контролем Об’єднаних сил.

Від початку доби ворог тричі обстріляв позиції Об'єднаних сил в районі населених пунктів Авдіївка, Лебединське та Широкине з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Важке озброєння не застосовувалося. Один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав легке поранення.

О 6 годині ранку відмічено намагання противника вести активні штурмові дії. В районі населеного пункту Авдіївка наші захисники успішно відбили атаку ворога. Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил в ході бою не допущено.

Загалом ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Підрозділи Об'єднаних сил продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

За уточненими даними розвідки, минулої доби двох окупантів знищено, ще чотирьох поранено.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 1 особу, причетну до незаконних збройних формувань, виявлено 8 фактів незаконного обігу наркотичних засобів. Також зафіксовано 22 адміністративних правопорушення.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало близько 13 тисяч осіб та майже 2 тисячі транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування з різних причин відмовлено 14-ти особам.

О 14:40 14 жовтня на КПВВ «Мар'їнка» на в'їзд з тимчасово окупованої території України прибув вантажний автомобіль під керуванням громадянина України. В ході проведення співбесіди громадянин заявив, що здійснює перевезення обладнання для виготовлення пластикових вікон. Вантажний автомобіль разом із майном на загальну суму 4 мільйони 995 тисяч 270 гривень було передано на тимчасове зберігання власнику підприємства «Вікно-сервіс», зареєстрованому у м. Дніпро. В діях вищевказаного громадянина наявні ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 1 204-3 КУпАП «Порушення порядку переміщення товарів до району, або з району проведення антитерористичної операції».

Українською стороною СЦКК здійснено координацію та супроводження виконання ремонту дахів у житлових будинках в Авдіївці. Забезпечено функціонування Донецької фільтрувальної станції.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.