​Минулої доби російсько-окупаційні війська21 обстріляли позиції Українських захисників

Унаслідок бойових дій та ворожих обстрілів протягом минулої доби один наш захисник отримав поранення. Його евакуйовано до медичного закладу. Стан здоров’я героя – задовільний



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил.

1. Минулої доби в районі відсічі та стримування збройної агресії рф на сході України російсько-окупаційні війська здійснили загалом 21 прицільний обстріл позицій Українських захисників.

2. 10 збройних провокацій з боку окупантів зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» Об’єднаних сил. Основна ворожа збройна активність спостерігалася ввечері. Зокрема, 6 разів противник вів вогонь по нашим оборонцям Луганського. Тут з напрямку від Калинівки окупанти неодноразово застосовували гранатомети різних систем та стрілецьке озброєння, а від Доломітного випустили декілька мін 82-го калібру.

З мінометів цього ж калібру та автоматичних станкових гранатометів ворог вів обстріл ввечері наших захисників Новолуганського.

Також гранатомети та стрілецьку зброю противник застосовував в районах н.п. Хутір Вільний та Золоте, а поблизу Кримського ще й озброєння БМП.

3. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» Об’єднаних сил російсько-окупаційні війська здійснили 11 прицільних обстрілів наших позицій.

Зокрема, розриви декількох ворожих мін 120-го калібру зафіксували ввечері наші захисники н.п. Лебединське та Водяне.

Також збройні формування рф та її найманці активно порушували режим тиші з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння в районах н.п. Лебединське, Новотроїцьке, Опитне, Водяне, Новогнатівка та Пищевик.

4. Наші мужні воїни декілька разів вели адекватний вогонь у відповідь на прицільні ворожі обстріли. При цьому, особовий склад Об’єднаних сил неухильно дотримується Мінських угод.

Унаслідок бойових дій та ворожих обстрілів протягом минулої доби один наш захисник отримав поранення. Його евакуйовано до медичного закладу. За наявною інформацією, стан здоров’я героя – задовільний.

5. Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська продовжили збройні провокації на лінії бойового зіткнення.

Сьогодні, 15 жовтня, зафіксовано 5 обстрілів з боку збройних формувань рф та її найманців.

Під прицільним ворожим вогнем з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння опинилися наші захисники в районах н.п. Павлопіль, Піщевик, Золоте-4, Новотроїцьке та Золоте.

За наявною інформацією, внаслідок ворожого вогню бойових втрат від початку доби серед наших захисників України немає.

6. За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, на полігонах з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) ак зс рф продовжується підготовка молодого поповнення для чергової ротації російських підрозділів на передових позиціях. Зокрема, з новобранцями проводяться показові заняття та інтенсивні агітаційно-пропагандистські заходи щодо «привабливості контрактної служби» у зс рф. Водночас російське окупаційне командування посилює відповідальність за «ухилення від виконання військового обов’язку».

Крім того, за інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, окупанти замовчують про зміни правил призову на контрактну військову службу. Так, у подальшому контрактом передбачатиметься стягнення штрафу з найманця у розмірі понад 140 тисяч російських рублів у разі дострокового припинення дії контракту з його ініціативи або вини.

7. Підрозділи Об’єднаних сил мужньо обороняють Україну в районі відсічі та стримування збройної агресії рф на сході нашої держави.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.