​Режисера Романа Полянського позбавили членства у Кіноакадемії США через «порушення етичних стандартів»

Керівництво Американської Академії кінематографічних мистецтв і наук, яка вручає премію «Оскар», проголосувало у вівторок, 1 травня, за позбавлення членства польсько-французького режисера Романа Полянського через «порушення етичних стандартів», повідомляє Польське радіо.


Романа Полянського в США звинувачують у зґвалтуванні в 1977 році 13-річної Саманти Ґеймер. Режисер визнав свою провину і пішов на угоду з правосуддям. Однак він виїхав зі США, побоюючись, що суддя має намір винести вирок про ув'язнення.

Роман Полянський майже 40 років живе за межами США, які оголосили його в розшук. Днями 84-річний Роман Полянський відвідав Краків, де на кінофестивалі Netia Off Camera брав участь в першій польській прем'єрі свого фільму «Засновано на реальних подіях».

Адвокат Романа Полянського сповістив, що режисер оскаржуватиме рішення Американської Кіноакадемії про позбавлення його членства. Несподіване рішення організації розкритикувала також сама постраждала Саманта Ґеймер, назвавши його «огидним та жорстоким».

Роман Полянський народився в Парижі, але з 1936 року жив у Польщі, навчався в Лодзінській школі кіномистецтв. У 1960-ті роки він емігрував на Захід. У 2002 році йому вручили кінонагороду Американської кіноакадемії «Оскар» за фільм 2002 року «Піаніст». Крім того, він тричі номінувався на «Оскар» за картини «Ніж у воді», «Китайський квартал» і «Тесс».

Американська Кіноакадемія 1 травня усунула зі свого складу також американського актора Білла Косбі. Причиною стало його кримінальне переслідування за звинуваченням у сексуальних злочинах. Торік з Академії вигнали теж продюсера Гарві Вайнштайн, який звинувачується в сексуальних домаганнях.

Роман Полянський. Фото PAP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.