В Італії створили римську сотню, яка прийде на захист Україні

rimska sotnya

 
«Українці з Італії готові їхати воювати за Україну», - про це заявив голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький, повідомили «Конфліктам і законам» в Українській інформаційній службі (УІС).


«Ми вже створили Римську сотню, яка проходить курси з надання медичної допомоги та інші вишколи. Це люди, які в разі потреби готові покинути Італію і їхати воювати за Україну. Частина нашої молоді вже поїхала, записалася в Самооборону або ж допомагає обороні України в іншій спосіб», – зазначив Городецький.

Голова Християнського товариства українців в Італії також нагадав, що українці з Апеннін були одними з найактивніших серед тих, хто допомагав Євромайдану:

«В Італії українці активно взяли участь в подіях Майдану. Люди відпрошувалися з роботи, щоб взяти участь в протестних акціях на підтримку Євромайдану. Українці стали найкращими послами України в світі. Загалом, було три основних напрямки в нашій підтримці Євромайдану. По-перше, ми постійно тримали в облозі консульства, дипломатичні установи України, таким чином здійснюючи тиск на чиновників, причетних до режиму януковича. По-друге, був збір коштів та матеріальної допомоги на Майдан. Ми передавали кошти для Громадського сектору, для Самооборони, для інших організованих структур Майдану. Загалом це – до сотні тисячі євро, точну суму зараз не назву.

Зараз також декілька поранених учасників акції протесту в Києві проходять реабілітацію і лікування в Італії, й наша громада також допомагає їм. І по-третє – ми здійснювали інформування італійського суспільства про те, що насправді відбувається в Україні. А це – публікації, інтерв’ю, теле- та радіоефіри».

Пан Олесь також сподівається, що українська держава буде нарешті проводити підтримку українства за кордоном і готова підтримати на президентських виборах кандидатів від Майдану. Також він додав, що італійська держава солідарна з Україною і готова надавати їй допомогу:

«Італійці солідарні з нашим народом, готові робити акції гуманітарної підтримки. Разом з тим, в Італії існує серйозне проросійське лобі, це люди, які співпрацювали з радянськими комуністами ще за часів СРСР, а зараз представляють італійських лівих. Вони зараз активні в поширенні тих міфів, які продукує Росія. Але офіційний Рим займає проукраїнську позицію разом із своїми партнерами по ЄС і США. Тут розуміють, що Росія – агресор, прем’єр-міністр Італії вже заявив, що на першому місці зараз є гуманітарні цінності, а лише потім – економічні інтереси», – наголосив Олесь Городецький.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.