Путін запропонував Молдові переглянути умови асоціації з ЄС

moldova putin

 
Президент РФ Володимир Путін розкритикував Кишинів за небажання провести з Росією своєчасні консультації з питання про наслідки для двосторонніх економічних зв'язків угоди про асоціацію між Молдовою і ЄС.


Виступаючи на саміті СНД у Мінську, Путін запропонував Кишиневу врегулювати ці питання до кінця 2015 року за аналогією з домовленостями, досягнутими між Росією, Євросоюзом і Україною.

Про це повідомляє interfax.ru, передають «Конфлікти і закони».

Путін нагадав, що в результаті «інтенсивних консультацій з Євросоюзом і Україною» з аналогічної проблеми «вдалося домовитися відкласти до 31 грудня 2015 року застосування економічної частини угоди про асоціацію».

«А де ж була Молдова, чому ми з Молдовою не могли вибудувати такі відносини? Ми хотіли, неодноразово зверталися з такою пропозицією, але, на жаль, так виразної відповіді від наших молдавських колег і не отримали», - заявив Путін. У зв'язку з цим він запропонував: «До строку, про який я сказав, потрібно врегулювати наявні розбіжності і знайти компромісні розв'язки».

Виступ Путіна став відповіддю на висловлювання президента Молдови Ніколає Тімофті, який заявив, що Кишинів не отримав від Москви виразних пояснень причин, з яких на експорт молдавської продукції в РФ були введені обмеження. На його думку, одностороннє ембарго і підвищення мита на товари з Молдавії підривають домовленості, досягнуті в рамках СНД. Як зазначив Тімофті, цими діями його країна була практично витіснена із зони вільної торгівлі СНД.

Після публічних виступів президенти Росії і Молдавії, що сиділи поруч за одним столом, продовжили розмову безпосередньо один з одним в дуже агресивній формі.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.