Авіація Путіна розбомбила житлові квартали сирійського Ідліба - для тренування

idlib

 
У сирійській провінції Ідліб на північному заході країни в результаті чергового авіанальоту російських бомбардувальників загинули більше 40 людей, повідомляє Reuters з посиланням на місцевих очевидців трагедії і рятувальників. За їх даними, не менше шести авіаударів було нанесено по центру міста, декільком урядовим будівлям і житловим районам. Співробітники служби порятунку витягли з-під уламків більше 30 тіл загиблих, особи яких встановлюються.


«Безліч трупів залишається під уламками», - розповів співробітник цивільної оборони Ясір Хаммо в ході електронного листування з кореспондентом Reuters. За його словами, волонтери та рятувальники продовжують діставати тіла з-під завалів.



Відеозаписи, розміщені в соціальних мережах і на опозиційному телеканалі Orient, показують, як автомобілі, переобладнані під машини швидкої допомоги, вивозять з району, де сталася трагедія, жителів, що вижили.

Один з місцевих жителів на ім'я Самех аль-Муазін заявив, що бачив покалічені тіла на головній міській вулиці під назвою Джалаа, пояснивши, що люди зараз з жахом очікують нових нальотів.

«Всі побоюються, що це лише початок», - сказав він.

Місцеві мешканці впевнені, що винуватцями трагедії є саме російські пілоти, оскільки розпізнають літаки РФ по висоті польоту (вона перевищує висоту польоту урядової військової авіації) і характерних звуках.

Відзначимо, що трагедія, винуватцями якої є російські ВКС, сталася буквально на наступний день після візиту держсекретаря США Джона Керрі до Москви, де він поспішив оголосити про зближення позицій Кремля і Білого дому по проблемах Сирії.

«Ми зблизили позиції в тому, що стосується цих складних питань», - так оцінив глава американського зовнішньополітичного відомства підсумки зустрічі з главою Кремля.

Висловивши впевненість у тому, що режим Путіна і США «можуть зробити багато чого» для досягнення миру в Сирії, він сказав: «Зусилля дійсно є спільними, вони проходять на основі співпраці, і ми за це дуже вдячні».

У п'ятницю агентство Reuters повідомляло про те, що російські дипломати в приватних розмовах висловили готовність сприяти звільненню Асада з поста президента, проте офіційні заяви Путіна суперечать кулуарним бесідам. Нагадаємо, що 17 грудня російський президент публічно оголосив, що вважає військову операцію в сирійському небі дешевої навчальною операцією.

«Кращі навчання, ніж операція в Сирії, складно собі уявити. Ми можемо досить довго там тренуватися без шкоди для бюджету», - заявив глава російської держави.

На цю заяву в характерній манері відреагував політичний оглядач і фінансовий аналітик Слава Рабинович.

«Хочеться запитати, але не Володимира Путіна, а російський «народ» : ви в своєму розумі? - написав Рабинович у своїй статті. - Ви у своєму розумі - тримати Володимира Путіна на посаді «президента»? Ви не розумієте, що ця людина не розуміє елементарних азів дорослої та відповідальної поведінки, не кажучи про те, що місце йому в лікарні для розумово відсталих і буйно схиблених...?».

Між тим, раніше Керрі заявляв про те, що у випадку, якщо Росія та Іран будуть перешкоджати сирійському мирному процесу, то зіткнуться з «жорсткими заходами» з боку Вашингтона і його союзників.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.