​Президент Туреччини Реджеп Ердоган оголосив про взяття Афріна

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган оголосив про звільнення від терористів міста Афрін на північному заході Сирії. Станом на 8:30 18 березня частини ЗС Туреччини і загони сирійської опозиції очистили від терористів місто Афрін, заявив президент на заході, приуроченому до 103-ї річниці перемоги у битві при Чанаккале, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


«Над містом Афрін майорить вже не порвана і брудна символіка терористів, а прапори, що символізують стабільність і безпеку. Зараз над Афріном майорять прапор Туреччини та прапор Сирійської визвольної армії », - сказав Ердоган.

Місто очищене від терористів, незважаючи на те, що його територія, прилеглі гори і висоти були буквально нашпиговані забетонованими тунелями, дотами, загородженнями і замаскованими пастками. Зараз над містом майорять прапор Туреччини та прапор Сирійської визвольної армії, сказав турецький лідер.

За його словами, турецька армія вжила всіх можливих заходів для захисту мирного населення Афріна. «Операція« Оливкова гілка» спрямована не на окупацію Афріна, а на знищення терористів. Ми знаходимося в Афріні заради миру », - підкреслив президент.

«Туреччина свого часу змусила глибоко розчаруватися тих, хто зібрав армію із солдатів з усього світу і заздалегідь святкував перемогу при Чанаккале. Так само Туреччина шокувала тих, хто планував створити уздовж її південних кордонів зону, підконтрольну терористам», - сказав турецький лідер.

За словами президента, турецький народ продовжує запеклу боротьбу з викликами як всередині країни, так і за кордоном, так само, як і в дні битви при Чанаккале.

Ердоган пообіцяв, що Анкара зробить все можливе для ліквідації наслідків дій терористів на північному заході Сирії і відновлення інфраструктури регіону.

«Ми впровадимо заходи щодо забезпечення якнайшвидшого повернення сирійських біженців на батьківщину», - сказав турецький лідер.

Президент нагадав, що під час спроби перевороту 15 липня 2016 турецький народ продемонстрував світові чудеса стійкості і героїзму. «Після запобігання спроби перевороту вороги Туреччини зрозуміли, що зруйнувати країну зсередини не вдасться. Тому на Анкару почали чинити тиск ззовні. Але Туреччина зробила кроки щодо усунення загрози нацбезпеки. Спочатку була проведена операція «Щит Євфрату», за якою послідувала операція «Оливкова гілка». Сирійські райони біля кордонів Туреччини будуть незабаром очищені від терористів», - сказав Ердоган.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.