​На втаємниченому російському підводному човні у пожежі загинула половина екіпажу

міністерство оборони росії офіційно визнало, що на російському «дослідницькому підводному човні», що перебував у територіальних водах країни, трапився надзвичайний випадок. За повідомленнями, відбулась пожежа і через отруєння продуктами горіння загинула щонайменше половина екіпажу – 14 осіб, передає «Голос Америки».


Інцидент відбувся на одному з найбільш втаємничених об'єктів вмс росії, повідомляє ABC.NET - проект 10831 10831 AS-31 (AS-12) Калітка (Norsub-5) також відомий як «Лошарик», названий на честь радянського мультфільма через те, що на човні використовуються титанові сфери, що дозволяють стримувати надзвичайний тиск.

Називати Лошарик «дослідницьким судном» – трохи нещиро, пише кореспондент «Голосу Америки» Стів Герман.

«Про нього говорять, що це найтихіший підводний човен вмс росії, який найбільш важко виявити і який може занурюватись на глибину 6 000 метрів і прослуховувати, або обрізати телекомунікаційні кабелі на дні океану», - додає Герман.

У відповідності до повідомлень ЗМІ, загиблі перебували на службі таємного підрозділу вмс росії.

«Це справді шпигунська субмарина, яка може перерізувати кабелі, складати карту морського дна, шукати об'єкти в глибоких водах», - заявив капітан ВМС США у відставці Білл Гамблет в коментарі міжнародному кореспонденту Луціану Кіму, повідомляє NPR.

Гамблет вказує, що росіяни мають окреме управління глибоководними операціями, яке діє, як окремі вмс. Цей підрозділ може переривати підводний зв'язок, щоб зупинити спроби НАТО відслідкувати російські субмарини, пише NPR.

Чи постраждали в результаті пожежі ядерні установки апарату, наразі невідомо.

Посадовці Норвегії заявили, що після інциденту на російському ядерному підводному човні перевищень у рівні радіації не виявлено.

Сєвєроморськ у 2014. Місце базування підводного апарату, де трапилась пожежа. Фото Associated Press



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.