​Польща продовжує розслідувати обставини загибелі президента Качинського

Голова Служби військової контррозвідки (СВК) Польщі Пйотр Бончек повідомив, що до прокуратури направлено нові заяви. Він зазначив, що не може надати більш детальної інформації на цю тему. «Заява є надсекретною і стосується організації візиту до Смоленська. Вона містить також інформацію про контакти і співпрацю Служби військової контррозвідки з Федеральною службою безпеки», повідомляє «Польське радіо».


СВК була відповідальна за запевнення безпеки президентові Качинському. Спецслужби були юридично зобов’язані негайно передавати президентові Польщі інформацію на тему безпеки та міжнародної позиції Речі Посполитої, ситуації, пов’язаної з так званою дипломатичною грою москви і потенційні загрози. На жаль, у встановлених законом сферах діяльності спецслужб виникли численні порушення. Спецслужби не передавали інформації про стан аеропорту в Смоленську та про організаційні можливості росіян. Не взято також до уваги аналізів і прогноз щодо дипломатичної гри кремля – наголошує «Gazeta Polska Codziennie». І підкреслює, що спецслужби ігнорували нестабільну внутрішню ситуацію в російській федерації.

Натомість, тижневик «Gazeta Polska» додає в цій справі, що фактично польські спецслужби погодилися приховати справжні причини смерті президентської делегації, пояснюючи це турботою про те, аби не погіршити взаємин із росією.

Як повідомляє «Польське радіо», учора шеф підкомісії, що розслідує Смоленську катастрофу, подав у відставку.

«20 квітня 2017 року доктор Вацлав Берчинський подав у відставку з посади голови Підкомісії з повторного розслідування авіакатастрофи, - йдеться у повідомленні. - Міністр національної оборони Антоні Мацєревич прийняв відставку доктора Берчинського. Виконуючим обов’язки голови підкомісії буде доктор-інженер Казімєж Новачик».

Смоленська катастрофа. Фото pl.wikipedia.org



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.