​Подробиці судового процесу над Манафортом з американських ЗМІ

ALEXANDRIA, Va. - Пол Манафорт, колишній керівник кампанії президента Трампа, був засуджений у вівторок у судовому процесі за звинуваченнями у фінансових махінаціях. Таким є драматичне завершення справи, яку названо політичним процесом і до якої була прикута увага столиці.


Вирок є перемогою спеціяльного прокурора Роберта С. Мюллера III; його прокурори побудували справу на тому, що Манафорт приховав мільйони долярів на іноземних рахунках, щоб уникнути податків, і неодноразово брехав банкам, щоб отримати кредити на суму 20 мільйонів долярів.

Манафорт був засуджений за п'ятьма пунктами звинувачення в податковому шахрайстві, за двома пунктами звинувачення в банківському шахрайстві й ще за одним пунктом звинувачення в неповідомленні про іноземний банківський рахунок. Суд присяжних не зміг винести вердиктів щодо решти 10 пунктів. Ситуація, коли суд присяжних не може винести вердикту, зветься mistrial, тож суддя оголосив mistrial за десятьма звинуваченнями.

Кевін Давнінґ, адвокат Манафорта, сказав, що його клієнт «оцінює всі свої варіянти на цьому етапі».

Джейсон Малоні, прес-секретар Манафорта, сказав: «Ми сподіваємось, що ми подамо апеляцію». Представник офісу пана Мюллера відмовився коментувати.

Вирок був зачитаний в окружному суді Сполучених Штатів в Александрії, штат Вірджинія, лише через кілька хвилин після того, як Майкл Д. Коен, колишній посередник Трампа, визнав себе винним https://www.nytimes.com/…/michael-cohen-plea-deal-trump.html у федеральнім суді в Мангеттені у порушенні закону про фінансування кампанії та інших злочинах.

Пан Коен зробив надзвичайне зізнання, що він заплатив порнозірці «за вказівкою кандидата», маючи на увазі Трампа, щоб забезпечити її мовчання щодо сексуального зв'язку, що його, за її словами, вона мала з Трампом. Більше про появу п. Коена в суді та його зізнання — тут: https://www.nytimes.com/…/michael-cohen-plea-deal-trump.html.

Суд над Манафортом безпосередньо не торкався розслідування втручання росії у вибори 2016 року, що його провадить пан Мюллер, й того, чи намагався Трамп перешкоджати цьому розслідуванню. Але цей судовий процес був першим тестом здатності спеціяльного прокурора вести судову справу у федеральному суді на тлі жорсткої критики з боку президента і його союзників, ніби розслідування було упередженим і необґрунтованим полюванням на відьом.

Перед судом і під час суду Трамп намагався як захищати Манафорта як жертву [буцімто] перевищення прокурором своїх повноважень, так і дистанціюватися від нього, заявляючи, що Манафорт працював на нього лише відносно короткий час.

Lesya Porut, переклад з The New York Times

Пол Манафорт. Фото Nytimes.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.