​Манафорт розглядає можливість угоди з прокурорами, щоб уникнути другого судового процесу

Юристи Пола Манафорта звернулись до американських прокурорів з пропозицією угоди. Манафорт розглядає можливість визнати свою провину, щоб уникнути другого судового процесу, який має початись у Вашингтоні цього місяця. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на поінформовані джерела, передає «Голос Америки».


Мінулого місяця суд штату Вірджинія виніс вирок колишньому керівникові виборчої кампанії Дональда Трампа за банківське та податкове шахрайство.

У Вашингтоні його звинувачують у фінансових злочинах, включаючи відмивання коштів та діяльність в якості агента України без реєстрації, а також у перешкоджанні правосуддю.

Переговори стосовно можливого визнання провини стосувались того, яку саме провину визнає Манафорт і який строк ув’язнення рекомендуватимуть прокурори з команди Роберта Мюллера, повідомляє видання з посиланням на поінформовані джерела.

69-річному Манафорту вже загрожує 10 років ув’язнення, згідно до дорадчого вироку за справою у Вірджинії.

Перший суд над Манафортом стосувався мільйонів доларів, які він заробив, консультуючи януковича та проросійську партію регіонів. Гроші надходили від впливових українських бізнесменів через рахунки на Кіпрі і він не сплачував з них податки, а використовував ці гроші для того, щоб вести розкішне життя в США. Після того, як доходи з України припинились, прокурори стверджують, що Манафорт брехав банкам, щоб отримати мільйони доларів кредитів.

Друга судова справа може стосуватись тих самих операцій, а прокурори прагнутимуть довести, що Манафорт порушив закон про реєстрацію іноземних агентів, коли лобіював на користь януковича. Манафорт винаймав провідні лобістські фірми в США, такі як Podesta Group та Mercury Public Affairs LLC, а також платив низці колишніх європейських політиків.

Колишній федеральний прокурор США Патрік Коттер сказав, що обвинуваченим важко усвідомити, що варіантів залишається небагато.

«Ті, кому багато сходило з рук до ув’язнення, часто виказують браваду, - сказав він. - Коли виносять вирок, вони вірять, що буде ще один шанс. Лише через певний час вони усвідомлюють, що шансів більше не буде».

Пол Манафорт. Фото bloomberg.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.