​Манафорта засудили до 47 місяців ув’язнення, дев’ять з яких він вже відсидів

Федеральний суд США засудив колишнього голову виборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта до 47 місяців ув’язнення за ухиляння від сплати податків та банківські махінації, але зарахував до відбутого терміну покарання 9 місяців, які Манафорт вже провів за гратами. Манафорту виповнюється 70 років 1-го квітня, повідомляє «Голос Америки».


Манафорт очолював виборчу кампанію Дональда Трампа протягом кількох місяців влітку 2016-го року. Він також тривалий час виступав радником «партії регіонів» в Україні.

Як відзначають присутні у залі суду журналісти, головуючий суддя Елліс відзначив, що висловленні державним обвинуваченням побажання щодо терміну покарання для Манафорта є «надмірними». Повідомляється, що суддя також заявив, що Пол Манафорт був частиною «багатьох хороших речей», є «щедрою людиною» і в інших аспектах «прожив бездоганне життя».

Як передає присутня у залі суду кореспондент «Голосу Америки» Тетяна Ворожко, адвокат Манафорта Ричард Вестлінг у своєму заключному виступі доводив, що звинувачення, в яких присяжні визнали винним колишнього радника януковича, зводяться по суті до ухиляння від податків. А терміни покарання за подібні злочини, казав він, навіть у набагато більших обсягах, ніж у випадку Манафорта, становлять, як правило, 18-24 місяців чи навіть менше. На доказ цього сторона захисту надала судді рішення у 20-ти справах щодо ухиляння від податків по всій країні.

Також адвокати Манафорта доводили, що термін його ув’язнення має бути зменшений через співпрацю із урядом, що демонструє розкаяння.

Ґреґ Андрес, представник обвинувачення, не погодився із тим, що Манафорт заслуговує на будь-яке пом’якшення покарання через співпрацю із урядом, оскільки інформація, яку він надав прокурорам Офісу Спеціального прокурора Роберта Мюллера, не має жодної цінності – нічого нового вони від нього не дізналися. Крім того, Манафорт брехав, сказав Андрес, як представникам уряду, так і присяжним у суді Округу Колумбія. Прокурори вимагали довшого терміну ув’язнення та високого штрафу через те, що злочини, які скоїв Манафорт, за їхніми словами, є серйозними, вони відбувалися часто, заподіяли шкоди на мільйони доларів, здійснювалися із використанням складних схем та за участі багатьох осіб.

За повідомленням кореспондента «Голосу Америки», Манафорт уперше виступив у суді. Зокрема, він сказав, що останні два роки були найважчими для його родини. Найбільший біль, який він відчуває, - це біль, заподіяний його родині.

«Я був відокремлений від них 9 місяців. Це було дуже важко. Я відчуваю, що це судове переслідування вже є достатнім покаранням для мене. Моє професійне та фінансове життя у руїнах», - сказав він.

Під час засідання стало відомо, що Манафорт останні кілька місяців перебуває в одиночній камері у в’язниці в місті Александрія. Це для того, аби захистити його від інших ув’язнених, пояснив адвокат. В одиночній камері, сказав Манафорт, він мав багато часу, аби подумати про свої помилки, повідомляє «Голос Америки».

У серпні присяжні визнали Манафорта винним в ухилянні від сплати податків під час роботи в Україні.

Як повідомив Шимон Прокупец, який був присутній у суді, перед оголошенням вироку головуючий суддя Елліс чітко заявив, що вирок Манафорту непов'язаний із розслідуванням спеціального прокурора США Мюллера щодо російського втручання.

«Він тут не через будь-що пов'язане із будь-якою змовою з урядом росії», - заявив суддя Елліс.

Водночас суддя відзначав, що Манафорт не заслуговує на поблажливість за визнання відповідальності за свої дії.

У суді Манафорт попросив суддю виявити співчуття і заявив «сказати, що мене принижено, що я соромлюся - було би замало».

На Манафорта ще чекає вирок наступного тижня в іншій судовій справі щодо змови та тиску на свідків, передає «Голос Америки».

У Білому домі неодноразового наголошували, що злочини, за якими засуджено Манафорта, не мають жодного стосунку до його роботи на виборчий штаб Трампа.

У Демократичній партії США вже пообіцяли гостро відреагувати, якщо Дональд Трамп амністує Пола Манафорта або інших фігурантів слідства спеціального прокурора США Роберта Мюллера.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.