​У четвер буде оприлюднена доповідь Мюллера щодо втручання росії у вибори президента США

Міністерство юстиції США у четвер оприлюднить доповідь незалежного прокурора США Роберта Мюллера за підсумками розслідування російського втручання у вибори 2016-го року. Російське втручання, як раніше встановили спецслужби США, мало на меті підвищити шанси Дональда Трампа, повідомляє «Голос Америки».


Міністерство юстиції вже оприлюднило власний підсумок доповіді Мюллера, вказавши, що слідчі не знайшли ознак змови між росією та штабом Трампа. При цьому у самому Мін'юсті дійшли висновку на основі представлених їм матеріалів, що президент США не намагався перешкоджати правосуддю. Критики Трампа наполягали на оприлюдненні повної версії доповіді Мюллера.

Текст доповіді Мюллера буде оприлюднено з купюрами, які торкнуться, зокрема, інформації, пов'язаної з роботою журі присяжних і відомостей про роботу американської розвідки.

Трамп у вівторок повторно заявив, що з нього вже зняті всі підозри, пов'язані з виборами, хоча ні він сам, ні американська громадськість з текстом доповіді ще не ознайомилися.

«Жодної змови, жодного перешкоджання правосуддю!» - написав Трамп в Twitter.

За словами Трампа, доповідь «написали 18 розгніваних демократів, які, до речі, належать до числа ненависників Трампа (і прихильників Клінтон)».

Президент також знову написав, що розслідування мало би зосередитися на «людях, які шпигували» за його передвиборчим штабом у 2016 році і «придумали всю історію з росією».

«Оскільки жодної змови не було, з якого дива взагалі було починати розслідування! Відповідь - брудні копи, демократи і брехлива Гілларі!»

Призначений Трампом міністр юстиції США Вільям Барр минулого тижня висловив думку, що американські розвідслужби дійсно вели стеження за передвиборчим штабом Трампа.

Згодом він уточнив свою заяву, зазначивши, що, хоча він не стверджує, що «велося неналежне стеження», він «стурбований цим і вивчає це питання».

Міністр юстиції США заявив, що хоче вивчити обставини, за яких було розпочато розслідування ФБР щодо Трампа.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.