​У США розслідуватимуть законність стеження ФБР за штабом Трампа у 2016-му

Міністр юстиції США Вільям Барр доручив прокурору з Коннектикуту Джону Дарему розібратися у ключовому епізоді, який став початком розслідування з приводу «Російського втручання у США». У 2016 році ФБР отримало дозвіл судді на стеження за Картером Пейджем, який працював на виборчу кампанію Трампа, повідомляє «Голос Америки».


Президент та його прихильники неодноразово заявляли, що це крок був політично мотивованим, вказуючи на те, що подання ФБР до суду засновувалось, серед іншого, і на інформації, яка походила від приватного розслідувача, якого винайняли Демократи. ФБР, мовляв, не повідомило суд про те, що їх інформатор був пов'язаний із суперниками Трампа на виборах, спілкувався із ЗМІ і особисто виявляв неприязнь до кандидата Трампа.

Республіканці не приховують радості з приводу рішення міністра юстиції призначити офіційного слідчого з даного питання. Для них це шанс оголосити «російське розслідування» незаконним. Демократи поки не дають негативних оцінок, можливо, тому що Джон Дарем - людина з бездоганною професійною репутацією.

«Можливо, це один з найбільш шанованих прокурорів в США на даний момент, який прекрасно працював і за Барака Обами. Він, безумовно, поза політикою, так що його не можна буде назвати «злісним республіканцем». Мені подобається, що Барр хоче отримати і звіт генерального інспектора Мін'юсту, і висновок Джона Дарема. Крім того, в Сенаті в цьому ще хоче розібратися Ліндсі Грем», - заявив в телеінтерв'ю Кен Старр, спецпрокурор, який в 1990-х вів розслідування щодо Білла Клінтона.

Консервативний журналіст Шон Дейвіс відзначає, коментуючи призначення Дарема, що той «не є новачком у питаннях корупції у ФБР».

«У 2000-му році він знайшов докази того, що ФБР підставили 4-х осіб у справі про вбивства, скоєні інформаторами ФБР», - твітує Дейвіс.

«Міністр юстиції США серйозно взявся за розслідування щодо тих, хто причетний до скандалу із стеженням за Трампом», - твітує американський консервативний коментатор Джон Кардільйо.

Вільям Барр. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.